Odlične novice! Ruski znanstveniki so razvozlali genom novega koronavirusa!

Doktor medicinskih znanosti Dmitrij Lioznov je poudaril, da je genetska analiza izredno pomembna za razumevanje razvoja novega koronavirusa in kot taka koristna pri izdelavi cepiva.

Znanstvenikom Nacionalnega inštituta za gripo “A. A. Smorodincev” Ministrstva za zdravje je uspelo sekvenirati prvi genom novega koronavirusa. To novico je v četrtek, 19. marca, sporočila tiskovna služba ruskega zdravstvenega sektorja.

“Strokovnjaki iz “Instituta Smorodincev” Ministrstva za zdravje so iz materiala pacienta okuženega s koronavirusom COVID-19 odstranili prvi celoten genom koronavirusa SARS-COV-2,” so zapisali v izjavi.

Genetska analiza je pomembna za razumevanje razvoja novega koronavirusa in bo uporabljena pri razvoju cepiv in pripravkov za zdravljenje, kot je pojasnil vršilec dolžnosti direktorja znanstveno-raziskovalnega inštituta “A. A. Smorodincev” doktor medicinskih znanosti Dmitrij Lioznov. “Ta koronavirus je za nas nov, zato je nujno, da imamo možnost določiti pot njegovega širjenja in vstopa v našo državo, pa tudi njegove modifikacije. To znanje nam bo pomagalo razviti cepiva in protivirusne pripravke za zdravljenje koronavirusa,” je besede Lioznova prenesla tiskovna služba Ministrstva.

Rusko ministrstvo za zdravje je tudi dodalo, da so bili dobljeni podatki poslani v mednarodno bazo podatkov, ki jo uporablja Svetovna zdravstvena organizacija in vodilne raziskovalne skupine za spremljanje globalnega razvoja novega koronavirusa.

Po zadnjih podatkih je bilo po vsem svetu okuženih več kot 210.000 ljudi, pri čemer je smrtnih primerov okoli 8,5 tisoč. V Rusiji je bilo registriranih 147 primerov in le ena oseba je umrla. Za informacije o razmerah v Rusiji je vlada odprla spletni portal stopkoronavirus.ru.

Vir: RUSSIA BEYOND

Dodaj odgovor