Predsednik vlade Janez Janša: V bitki s koronavirusom bomo uspeli s potrpljenjem, enotnostjo, znanjem, modrostjo in pogumom!

Danes mineva 10. dan, ko je Slovenija 12.3. na podlagi 7. člena zakona o nalezljivih boleznih zaradi naraščanja števila okužb s koronavirusom razglasila epidemijo. Vlada RS, ki jo vodi Janez Janša, je bila imenovana 13.3., in vse odtlej sprejema številne ukrepe za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom. Po izpeljanih najnujnejših korakih za upočasnitev in zajezitev epidemije koronavirusa Vlada RS v tem trenutku tudi pospešeno pripravlja prvi obsežnejši zakonski paket za pomoč prebivalstvu in gospodarstvu.

Predsednik vlade Janez Janša: Vlada sprejema številne ukrepe za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom
Predsednik vlade Janez Janša: Vlada sprejema številne ukrepe za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom

Premier Janez Janša je epidemijo koronavirusa na svojem twitter profilu primerjal s srednjeveško kugo, spomnil pa je tudi na situacijo v času vojne za Slovenijo. Obenem je še zapisal, da bomo s potrpljenjem, enotnostjo, znanjem, modrostjo in pogumom zmogli prebroditi tudi to situacijo.

V nadaljevanju objavljamo celoten zapis predsednika vlade Janeza Janše:

Spoštovani!

Pandemija koronavirusa je spremenila svet. Upamo in verjamemo, da ne za dolgo. Toda danes Evropa izgleda kot v srednjem veku, mesta v strahu pred kugo, z obzidji in mitnicami na vsakem koraku. Le interneta niso imeli. Trenutno se lahko zanesemo le nase in na to, kar lahko sami proizvedemo, pridelamo in zberemo iz lastnih zalog.

Skušamo urejati zamaške v tovornem prometu in trgovini, težave so celo s povratkom naših državljanov iz drugih evropskih prestolnic. Vendar bomo zmogli.

Nenazadnje, ob razpadu SFRJ smo imeli vojno, zaprte meje, izgubo 80% trga. A smo se hitro pobrali in začeli pospešeno loviti zaostanek za razvitim svetom. Uspeli smo, ker smo v kritičnem času imeli dovolj potrpljenja, enotnosti, znanja, modrosti in poguma. Tako bo tudi zdaj. Hvala vam za pogum.

Vir: GOV.si

Dodaj odgovor