UEFA je prestavila evropsko nogometno prvenstvo na poletje 2021

UEFA je zaradi novega koronavirusa preložila evropsko nogometno prvenstvo 2020 na poletje 2021. To novico je za ruske medije sporočila nogometna zveza Norveške. 

“Prvenstvo bo potekalo od 11. junija do 11. julija 2021,” so zapisali na njihovem Twitterju. Drugih podrobnosti še zaenkrat niso sporočili.

Na videokonferenci, na kateri so sodelovali voditelji UEFA, so obravnavali vprašanja izvajanja vseh tekmovanj v Evropi v okviru širjenja koronavirusa. Sprva je bilo predvideno, da bo evropsko prvenstvo 2020 potekalo od 12. junija do 12. julija v 12 evropskih mestih, vključno s Sankt Peterburgom. Tam naj bi potekale tri tekme skupinskega dela in en četrt finale.

Že prej so napovedali, da so do 10. aprila ukinjena vsa nogometna tekmovanja, ki potekajo pod okriljem Ruske nogometne zveze (RFU), med njimi tudi rusko prvenstvo. Marca so zaradi novega koronavirusa preklicali ali preložili številne večje športne dogodke po vsem svetu, vključno z vodilnimi evropskimi nogometnimi prvenstvi, Ligo prvakov in Evropsko ligo.

Vir: RUSSIA BEYOND

Dodaj odgovor