V Italijo že prispela pomoč iz Rusije za boj proti koronavirusu! – VIDEO!

Rusko vojaško transportno letalstvo je v Italijo pripeljalo okoli 100 strokovnjakov in različno opremo za pomoč v boju proti novemu koronavirusu, je sporočilo Ministrstvo za obrambo Ruske federacije.

Reuters

Po informacijah vojaškega resorja so v bazo italijanskih zračnih sil Practic de Mare v okolici Rima dostavili tudi mobilne komplekse z opremo za diagnosticiranje in izvajanje razkuževanja. Vseh devet letal ruskega obrambnega ministrstva z virologi je že prispelo v Italijo, poroča tiskovna agencija Interfax.

Tiskovna agencija TASS povzema informacije ministrstva, da gre za devet letal Il-76 vojaškega transportnega letalstva Zračno-vesoljskih sil Rusije, ki so poletela v Italijo z letališča Čkalovsk v Moskovski regiji, sedem v nedeljo, dva v ponedeljek zjutraj. Prva letala je osebno sprejel italijanski zunanji minister Luigi Di Maio. Rusko zdravniško osebje zastopajo virologi in epidemiologi, ki že imajo izkušnje z zajezitvijo svinjske kuge, sibirskega antraksa, razvijanjem cepiv proti eboli in kugi.

mil.ru

Rusko operativni pomoč Italiji za boj proti novemu koronavirusu je v soboto potrdil ruski predsednik Vladimir Putin v telefonskem pogovoru z italijanskim premierjem Giuseppejem Contejem. Poleg tega so z letali prišla posebna vozila za aerosolno razkuževanje (več o tem v ločenem prispevku) in medicinska oprema.

mil.ru

Po stanju na 22. marec je bilo v Italiji z novim koronavirusom skupno okuženih 59138 ljudi, smrtnih žrtev 5476, od tega so v zadnjih 24 urah zabeležili skoraj 4000 novih primerov in 651 smrti.

Vir: RUSSIA BEYOND

Dodaj odgovor