V Sloveniji kirurške maske fundacij Alibaba in Jack Ma

V Državni logistični center Roje je danes, v petek, 20. marca, prispela pošilja 300.000 zaščitnih obraznih mask. Maske sta Sloveniji na prošnjo predsednika UEFA Aleksandra Čeferina donirali kitajski fundaciji Alibaba Foundation in Jack Ma Foundation. Prevoz pošiljke iz belgijskega eWTP vozlišča družbe Alibaba v Slovenijo je organiziralo Ministrstvo za obrambo, brezplačno pa jih je prepeljala družba Intereuropa. Minister za obrambo mag. Matej Tonin je ob tem dejal, da smo, ko stopimo skupaj, nepremagljivi.

Kot je v Državnem logističnem centru Roje po prihodu dveh kamionov s 300.000 kirurškimi obraznimi maskami dejal minister za obrambo mag. Matej Tonin, se je z njimi nekoliko razbremenil pritisk v zdravstvenem sistemu. »Tu se vidi, kako velika je Slovenija. Če stopi Slovenija skupaj, smo nepremagljivi.« Pojasnil je, da je projekt c celoti dobrodelen in se za posredovanje zahvalil Aleksandru Čeferinu, za donacijo fundaciji Alibaba in Jacku Maju ter za brezplačni prevoz družbi Intereuropa: »Skupaj smo močnejši.«

Minister mag. Tonin je še dejal, da v okviru Ministrstva za obrambo dnevno pridobivamo podatke o potrebah po zaščitnih sredstvih iz zdravstvenega sistema, logistiki pa to opremo dnevno razvažajo po državi. Kot je povedal, smo imeli včeraj  800.000 mask, vendar številka pada zaradi delitve zdravstvenim zavodom. Minister mag. Tonin se je posebej zahvalil tudi gospodarski in obrtni zbornici ter direktorju Slovenskih železnic, ki je že napovedal dodatno donacijo 100.000 kirurških mask.

Dodaj odgovor