Lenovo Legion prenosniki z Nvidia RTX3060 grafiko! Noro!

Ste si vedno želeli prenosnik za pametno ceno, na katerem boste lahko poganjali najnovejše igre! Tukaj je! serija prenosnikov Lenovo Legion z 15,6 inch, 16 inch in 17,3 inch zaslonom za od 1249 EUR z DDV naprej! Zverine poganjajo hitri mobilni procesorji Intel iz ali AMD Ryzen 7 mobilni procesorji, za katere lahko rečemo, da so hitri in zmogljivi. Družbo hitrem procesorju in zelo zmogljivi grafični kartici dela hiter NVME M2 SSD ddisk in kar 16 GB spomina, ki pa ga je možno nadgraditi na 32 GB spomina ali celo 64 GB spomina. Ohišje je narejeno kakovostno in plastika se ne zvija. Monitor je kontrasten in tipkovnica je dobro vpeta v ohišje. Seveda ima tipkovnica vgravirane Slovenske znake in se ponoči sveti. Za te prenosnike bi lahko rekli, da so čez dan delovni stroji za službo ali šolo, zvečer pa zverine za nabijanje najnovejših 3D iger. Vse to omogoča najnovejša serija Nvidia RTX grafičnih kartic 3060 z kar 6 GB spomina.

Čipovje je Intel ali AMD, kar omogoča do maksimalno 64 GB DDR4 spomina, ki so serijsko hitri kar 3200 Mhz. Kdor želi pa lahko pograbi tudi hitrejše, čeprav neke razlike v delovanju ni. Nam se zdi glavna podpora za NVME SSD diske, ki so do 15x hitrejši od klasičnih SSD diskov in to je eden od večjih napredkov na področju računalništva v zadnjih letih. Medtem ko je nadgradnja procesorja iz leta v leto iz generacije v generacijo prinesla v povprečju do 15% hitrejše delovanje in majhno podaljšanje avtonomije baterije so napredki v generacijah SSD diskov prinesle veliko več. Danes se računalnik ne zaganja 1 minuto, ampak se vklopi v 10 sekundah. Poleg tega novi SSD diski porabijo manj elektrike in vse operacije na računalniku delujejo hitreje! Kaj pa grafika? Nimaš kaj! Veliko slikic na sekundo in nič zatikanja. Nvidia in Intel ter Nvidia in AMD sta kot izgleda dobra kombinacija. Obstajajo prenosniki z Nvidia RTX 3070 za še bolj zahtevne. Za malo bolj šparovne pa so tukaj modeli z Nvidia GTX 1650 grafiko z 4 GB spomina.

Cene za serijo Lenovo Legion z 16 GB spomina in Nvidia grafično kartico GTX1650Ti se začnejo pri 999 EUR. Že ta izvedba ni slaba. Vgrajen je prejšnji model procesorja AMD Ryzen 7 4800, 16 GB spomina in 1 TB diska. Diagonala zaslona 15,6 palca in resolucija FULL HD sta standard. Nad standardom pa je osveževanje zaslona, ki je prilagojeno igričarjem. Top izbira za manj kot 1000 EUR!

Coldfront je tukaj

Pregrevanje, sovražnik igralne uspešnosti, je stvar preteklosti, zahvaljujoč se Legion Coldfront. Coldfront prinaša najnovejše funkcije, ki jih nudi dvo-kanalni hladilni sistem, vključuje: individualno hlajenje CPU in GPU, temperature hladilnika sistema; štiri toplotne odprtine za boljši pretok zraka; namenska toplotna sinhronizacija za hladnejšo tipkovnico; in 70 posameznih lopatic ventilatorjev na kanal, s čemer se zmanjša hrup sistema.

Popolna povezljivost

Kaj pa povezljivost? Ni panike! Prenosnik ima USB vhode, LAN vhod, HDMI izhod in še kaj. Seveda so tukaj tudi WLAN povezava in BLUETOOTH vmesnik. Y540 ima priročno paleto vrat in priključkov; priključite zunanjo napravo ali dodatno opremo, ali pa preprosto napolnite ali zaščitite prenosni računalnik s priključki, kot so USB-C, MiniDP, USB 3.0, HDMI, RJ45, vhod za napajalnik in reža za ključavnico Kensington.

  • 1. USB 3.1 (Gen 1)
  • 2. USB 3.1 (Gen 1)
  • 3. Kombiniran zvočni vhod
  • 4. Kensington reža za ključavnico
  • 5. USB-C
  • 6. Mini DisplayPort 1.4
  • 7. USB 3.1 (Gen 1)
  • 8. HDMI 2.0
  • 9. RJ45
  • 10. AC Napajalnik

Glede na model so na izbiro sistemi BREZ OS, z LINUX OS ali z Microsoft Windows 10 operacijskim sistemom. Kje kupiti? Najdejo se pri MIMOVRSTE, BIGBANG in še kje. Najcenejše pa smo izbrskali pri spletnem trgovcu Notesniki.si, ki ima tudi malo trgovinico v Mariboru. Lenovo spada med najbolj prodajane računalnike na svetu. Ni čudno. Imajo veliko partnerjev in znamka za svoj denar ponuja veliko.

Dodaj odgovor