Putin razkril, kolikšna je humanitarna pomoč Kitajske v boju proti novemu koronavirusu

Rusija povečuje proizvodnjo zaščitnih mask in v bližnji prihodnosti bodo vsak dan izdelali 7,5 milijona kosov.

Kitajska je Rusiji dostavila 150 milijonov zaščitnih mask in dva milijona zaščitnih oblek, da bi preprečila širjenje nalezljive bolezni covid-19. To je na srečanju, namenjenem sanitarno-epidemiološkim razmeram v državi, povedal ruski predsednik Vladimir Putin.

“Februarja, ko so naši prijatelji imeli težave, smo na Kitajsko poslali dva milijona mask. Iz Kitajske je zdaj na različne načine prispelo 150 milijonov mask,” je dejal ruski predsednik države.

Vladimir Putin na sestanku, posvečenem sanitarno-epidemiološkim razmeram v Rusiji

Vladimir Putin na sestanku, posvečenem sanitarno-epidemiološkim razmeram v Rusijikremlin.ru

Poudaril je, da naj bi proizvodnja v Rusiji dosegla 7,5 milijona kosov zaščitnih mask na dan. “V začetku marca smo izdelali samo 1,2 milijona mask. Do konca meseca bomo naredili 3,5 milijona na dan, v bližnji prihodnosti pa se bo ta številka povečala na 7,5 milijona,” je dejal ruski predsednik.

Putin je opozoril, da bodo maja v Rusiji izdelali sto tisoč zaščitnih oblek. V okviru humanitarne pomoči iz Kitajske so doslej prejeli približno dva milijona zaščitnih oblek. Po Putinovem mnenju antiseptikov ni treba uvažati, ker jih v državi proizvedejo v zadostnih količinah. Ko gre za respiratorje, se je njihova mesečna proizvodnja podvojila, tako da sedaj prodajo 280.000 aparatov na dan. Iz Kitajske jih je bilo poslanih 2,5 milijona, še 700.000 pa jih bo prispelo do konca aprila, maja pa pričakujejo še dodatnih 2,6 milijona.

V Rusiji je bilo do zdaj registriranih 52 763 primerov okužbe z novim koronavirusom, od tega 5642 novih. 456 jih je umrlo, 3873 pa jih je okrevalo.

Vir: RUSSIA BEYOND

Dodaj odgovor