Renault Vitality je utrdil svoj položaj v Rocket League z osvojitvijo naslova podprvaka v evropskem prvenstvu Rocket League, sezona 9

Vodilna evropska e-športna organizacija Team Vitality in Skupina Renault sta se razveselili uvrstitve moštva Renault Vitality na drugo mesto v deveti sezoni evropskega prvenstva Rocket League. Victor “Fairy Peak!” Locquet, Alexandre “Kaydop” Courant in Yanis “Alpha54” Champenois so tako zaključili zelo uspešno sezono (osem zmag in en sam poraz) z zelo napeto finalno tekmo z ekipo Dignitas, ki je na koncu osvojila naslov prvaka.

Trije Francozi so si minulo nedeljo zagotovili uvrstitev na stopničke, potem ko so v polfinalu ekipo FC Barcelona premagali s 4:1, a jih je v zadnji igri dneva z izidom 2:4 premagala ekipa Dignitas. Igralci moštva Renault Vitality so se odlikovali tudi posamično, saj sta Fairy Peak! in Alpha54 prejela priznanji Golden Striker oziroma Clutch Playmaker. V zadnjem tednu redne sezone je Fairy Peak! tudi postavil nov rekord z največ goli v eni igri, saj jih je dosegel osem.

Ta najnovejša uvrstitev označuje tudi novo etapo v nizu tekmovalnih uspehov ekipe Renault Vitality na najvišji ravni lige Rocket League. Minulo leto je namreč v sedmi sezoni osvojila naslov svetovnega prvaka. V osmi sezoni je dosegla naslov podprvaka, pri čemer ji je do ponovitve uspeha prejšnje sezone zmanjkalo le malo, ko je finalni boj z ekipo RNG izgubila s 3:4.

Ekipa Renault Vitality še naprej dokazuje svojo neverjetno nadarjenost in veseli me, da lahko na seznam naših uspehov dodamo še eno uvrstitev na stopničke v Rocket League. Čestitam vsem igralcem in celotni spremljevalni ekipi, ki so trdo delali za dosego tega dosežka. Zahvaljujemn se tudi našemu glavnemu pokrovitelju Renaultu, ki je moštvu zagotovil močno podporo in odigral ključno vlogo pri razvoju sposobnosti naših igralcev.

Fabien “Neo” Devide, President & Co-Founder, Team Vitality.

Ta nova uvrstitev na stopničke, ki jo je dosegla naša ekipa Renault Vitality, je še en dokaz za pomen razvoja poklicnega ekosistema, ki našim športnikom pomaga dosegati njihove športne ambicije.  Veseli nas, da lahko nadaljujemo sodelovanje z ekipo Vitality, pri čemer njihovo strokovnost na področju e-športov združujemo strokovnim znanjem in izkušnjami iz vrhunskega športa, ki ga imamo v Renault DP World F1® Team. Zahvaljujem se našim igralcem za dosežene rezultate in odlično zastopanje barv Renaulta in organizacijeTeam Vitality.

Fabrice Roche, Manager R.S. Racing Marketing & Communication

Renault je v e-šport vstopil leta 2018, ko je oznanil sodelovanje s Team Vitality in ustanovitev nove ekipe Renault Sport Vitality, ki tekmuje v prvenstvih Rocket League in Formula 1 Esports Series. Od začetka je to partnerstvo zabeležilo neverjeten uspeh, saj se je leta 2019 z zadnjega povzpelo na četrto mesto prvenstva F1 Esports Series Championship in zdaj osvojilo še nov naslov podprvaka v evropskem prvenstvu Rocket League. V letu 2020 so ekipo preimenovali v Renault Vitality in s tem ponazorili rastočo moč tega partnerstva.

O Team Vitality

Team Vitality je mednaroden klub za e-športe, ki se posveča razvoju odličnosti in pripravi nove generacije udeležencev e-športov. V njem so zbrani nekateri od najboljših športnikov, ki razdeljeni v deset ekip tekmujejo v League of Legends European Championship, najbolj gledanem prvenstvu e-športov v Evropi. Team Vitality je globalno prepoznana znamka za razvedrilo in življenjski slog, njeni igralci pa imajo več kot 20 milijonov sledilcev na družbenih omrežjih. Team Vitality je klub za e-športe z izrednim svetovnim slovesom in naborom pomembnih pokroviteljev, med katerimi so tudi priznane svetovne znamke adidas, Renault, Orange in Red Bull. Moštvo je sodelovalo v več kot tisoč tekmovanjih in njegovi igralci so stali na 250 zmagovalnih odrih po vsem svetu.

Team Vitality sta leta 2013 ustanovila Nicolas Maurer in Fabien Devide, sedež ima v osrčju Pariza v najsodobnejšem e-športnem kompleksu V.Hive, ima pa tudi dva centra za razvoj vrhunskih zmogljivosti v okviru ikoničnega Stade de France in pri Renault Sport Racing v grofiji Oxfordshire v Veliki Britaniji.

O Renaultu

Avtomobilski šport je že več kot 115 let sestavni del Renaultove genske zasnove. Renault je tekmoval v skoraj 700 dirkah formule 1 za Veliko nagrado in osvojil 11 naslovov svetovnega prvaka med dirkači, 12 naslovov prvaka med konstruktorji ter nič manj kot 177 zmag. Skupnih značilnosti avtomobilskega športa in tekmovanj v video igrah ni mogoče zanikati: strast, čustva in zmogljivosti. Vse te sestavine združujejo navdušence avtomobilskega športa, video iger in e-športov vseh generacij. V tem kontekstu sta Renault in Team Vitality ustvarila novo ekipo za tekmovanje v avto-športnih video igrah: Renault Vitality.

Dodaj odgovor