Sony slavil na TIPA 2020 kot prejemnik nagrade za najboljšo fotografsko inovacijo

Sony ponosno naznanja, da je priznano združenje TIPA (Technical Image Press Association) ponovno prepoznalo njihove inovacije in zmogljivosti na področju digitalne fotografije. Sony je prejel štiri nagrade TIPA, vključno z zelo pričakovano nagrado za najboljšo fotografsko inovacijo za tehnologijo sledenja v realnem času, ki je prisotna pri številnih modelih širokega nabora fotoaparatov Sony.

NAJBOLJŠA FOTOGRAFSKA INOVACIJA: sledenje v realnem času

Sonyjevo sledenje v realnem času ponese tehnologijo samodejnega ostrenja na povsem novo raven. Ko fotograf s polovičnim pritiskom na sprožilec določi subjekt, mu sistem sledi ne glede na to, kje v kadru se premika. Zaradi samodejnega ostrenja oči v realnem času (za ljudi in živali) fotoaparat samodejno zazna oko subjekta, ko je le-to vidno v kadru. Sistem temelji na umetni inteligenci in »naučenih« informacijah o subjektu, kot so barva, osvetljenost, razdalja ter celo obrazni in očesni vzorci. S pomočjo teh podatkov ohranja ostrino, kar omogoča brezhibno in popolno ohranjanje samodejnega ostrenja brez spreminjanja nastavitev. Gre za izjemen sistem, ki spreminja pravila igre, ko pride do hitrosti in natančnosti tehnologije samodejnega ostrenja.

NAJBOLJŠI PROFESIONALNI FOTOAPARAT POLNEGA FORMATA: α7R IV

Sony α7R IV se ponaša s CMOS-slikovnim senzorjem polnega formata z ločljivostjo 61,2 milijonov točk[i], ki se s svojim kompaktnejšim formatom postavlja ob bok rezultatom fotoaparatov srednjega formata. Poleg tega način Pixel Shift Multi Shooting združi do 16 slik polne ločljivosti v končno fotografijo z 240 milijoni točk. Te visokoločljivostne funkcije pa spremljajo izjemne zmogljivosti fotografiranja in snemanja videoposnetkov, in sicer zaporedno fotografiranje do 10 slik na sekundo[ii] in snemanje videa ločljivosti 4K s polnim branjem slikovnih točk. Fotoaparat je opremljen tudi s Sonyjevim sistemom samodejnega ostrenja s sledenjem v realnem času[iii] in dvema režama za pomnilniške kartice UHS-II za višjo hitrost branja in zapisovanja.

NAJBOLJŠI FOTOAPARAT FORMATA APS-C: α6600

Sony α6600 je primeren za fotografe, ki iščejo kompakten in vsestranski fotoaparat z ustvarjalnimi funkcijami tako za fotografiranje kot snemanje video posnetkov. Prav tako je odlična rešitev za ustvarjalce vsebine, saj vključuje snemanje v 4K[iv] in sistem za stabilizacijo slike IBIS. Fotoaparat omogoča snemanje do 11 slik na sekundo in je opremljen z baterijo »tipa Z«, ki se ponaša z najdaljšo življenjsko dobo v tem razredu[v]. Vključena je tudi Sonyjeva izjemna tehnologija samodejnega ostrenja s sledenjem v realnem času[vi], ki brezhibno preklaplja med sledenjem subjektu ter zaznavanjem obrazov in celo oči.

NAJBOLJŠI KOMPAKTNI FOTOAPARAT: RX100 VII

RX100 VII bo zagotovo navdušil tiste, ki iščejo kompakten žepni fotoaparat z bogatim naborom funkcij, ki se kosajo z rezultati profesionalnih fotoaparatov. Fotoaparat podpira optično stabilizacijo slike in omogoča izvrstno zaporedno fotografiranje z 20 slikami na sekundo[vii]. S številnimi možnostmi snemanja, načini shranjevanja in možnostjo snemanja v ločljivosti 4K z do 1000 slikami na sekundo[viii] prav tako predstavlja odlično rešitev za snemanje videoposnetkov. Slikovni senzor Exmor R™ CMOS in delovni pomnilnik DRAM pa zagotavljata izjemno hiter prenos fotografij.

Dodaj odgovor