Vlada imenovala doc. dr. Tino Bregant za državno sekretarko na Ministrstvu za zdravje

Vlada je na današnji dopisni seji imenovala doc. dr. Tino Bregant za državno sekretarko na Ministrstvu za zdravje, in sicer z dnem 7. 4. 2020.

Doc. dr. Tina Bregant, dr. med, je specialistka pediatrije ter fizikalne in rehabilitacijske medicine, ob čemer je doktorat opravljala s področja nevropediatrije. Po diplomi leta 2002 je na Medicinski fakulteti v Ljubljani opravljala delo mlade raziskovalke in specializantke pediatrije na Kliničnem oddelku za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo Pediatrične klinike v Ljubljani. Kot specialistka pediatrije in doktorica znanosti s področja otroške nevrologije je od leta 2013 delovala v Zdravstvenem domu Medvode.

Na Univerzitetnem Rehabilitacijskem Institutu – URI Soča v Ljubljani je kasneje opravila dodatno specializacijo s področja fizikalne in rehabilitacijske medicine. Trenutno je zaposlena v zavodu CIRIUS Kamnik kot specialist pediater/fiziater. Poleg tega kot predavateljica in mentorica sodeluje z Medicinsko fakulteto, Fakulteto za šport in Pedagoško fakulteto Univerze v Ljubljani ter Fakulteto za zdravstvo Angele Boškin. Sodeluje v domačih in mednarodnih raziskovalnih skupinah ter tudi pri oblikovanju državnih programov za spodbujanje otrok v razvoju (NIJZ, Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport, Ministrstvo za delo in socialne zadeve). Prav tako je članica Odbora za kakovost in varnost pri Zdravniški zbornici Slovenije in članica uredniškega odbora mednarodne revije Frontiers (področje pediatrije,  nevrologije, razvojne pediatrije).

Dodaj odgovor