Sony 8K televizorji že od 2199 EUR na voljo v trgovinah!

Televizor Sony A8 4K HDR OLED že na voljo v trgovinah

Osem milijonov posamično nadzorovanih slikovnih pik na zaslonu OLED ter revolucionarne tehnologije slike in zvoka za prvorazredno izkušnjo gledanja. Slikovni procesor X1™ Ultimate je v ospredju televizorjevih spretnosti, saj natančno analizira slikovne podatke in tako poudari intenziven kontrast OLED, zato so črni odtenki čisti, raven svetlosti je visoka, slike pa realistične. Pixel Contrast Booster izboljša barve in kontrast na svetlih delih, zato v prizorih ne manjka senc in barvnih odtenkov, ki so videti naravni, več je globine, podrobnih tekstur ter čistih kontrastov črnih odtenkov, ki jih lahko ponudi le OLED. Prvič na televizorju OLED pa je vključena tudi tehnologija X-Motion Clarity™, ki poskrbi, da so celo hitri akcijski prizori gladki in jasni. Ob natančnem nadzoru premikajoče slike se zmanjša zamegljenost, tako da so slike pristne brez izgube svetlosti med hitrimi prizori.

S televizorjem A8 boste lahko poglobili svojo avdio-vizualno izkušnjo, saj je opremljen s tehnologijo Acoustic Surface Audio, ki zaslon spremeni v zvočnik. Inovativni sprožilnik za zaslonom z nevpadljivim vibriranjem ustvarja zvok, zato slišite zvok, ki prihaja z mesta dogajanja v prizoru – dialog likov, hrup motorja avtomobila. Zvočna izkušnja se lepo povezuje z izredno tanko zasnovo z eno ploščo, ki omogoča, da zaslon sega do roba televizorja, tako da se lahko popolnoma vživite v dogajanje na zaslonu brez
motenj. Dva nizkotonska zvočnika, ki sta diskretno vgrajena v zadnji del televizorja, pa ustvarjata še bolj dinamičen in globok zvok, ki je idealen za akcijske filme in glasbo.

Novi televizorji A8 gledalcem prikazujejo natančno, kar so si zamislili ustvarjalci vsebin. To omogoča način Netflix Calibrated Mode, ki je bi razvit posebej za ogled Netflixovih vsebin in poustvarjanje kakovosti slike v
studijski kakovosti. Z načinom Netflix Calibrated Mode se ustvarjalčeva vizija in namen natančno ohranita. A8 je opremljen tudi z načinom IMAX® Enhanced™, ki ustvarja visokokakovostne barve, kontrasti, jasnost in zvok in v domove prinaša vseobsežno izkušnjo IMAX.

Sony A8 4K HDR OLED prinaša tudi novo tehnologijo Ambient Optimization, ki optimizira kakovost slike in zvoka glede na prostor, v katerem se nahaja gledalec. Tako samodejno prilagodi svetlost slike, da ustreza svetlobi v prostoru. V svetlih sobah jo poveča, v temnih sobah pa zmanjša, s čimer zagotavlja popolno gledanje. Zazna celo predmete v prostoru, kot so zavese in pohištvo, ki lahko vsrkajo ali odbijajo zvok, in glede na to natančno prilagodi nastavitve akustike za zvok brez kompromisov.

Televizor A8 vključuje funkcijo Android TV™ s storitvijo Google Assistant​1, trgovino Google Play Store in vgrajenim Chromecastom, ki nudi uporabnikom enostaven dostop do vsebin, storitev in naprav prek svoje široke platforme. Sonyjevi originalni meniji uporabniškega vmesnika in glasovni ukazi so ravno tako izboljšani za boljšo vsakodnevno uporabo. Z napravami, združljivimi s storitvama Google Assistant​2 in Amazon Alexa​3, lahko z Google Home predvajate in upravljate videoposnetke z YouTuba ali zamenjate program in glasnost z napravami, ki podpirajo Amazon Alexo. Z Apple® AirPlay® lahko uporabniki predvajajo filme, glasbo, igre in svoje fotografije na televizorju iz naprav iPhone®, iPad® ali Mac®. Tehnologija Apple HomeKit™ pa zagotavlja enostaven in varen način za upravljanje televizorja prek naprav iPhone®, iPad® ali Mac®​4.

Cena in razpoložljivost
Televizorji serije A8 4K HDR OLED so odslej na voljo za evropski trg, v
Sloveniji sta razpoložljiva modela na voljo po naslednjih priporočenih maloprodajnih cenah:
KD-55A8: 2.199,00 evrov in
KD-65A8: 3.199,00 evrov.

Dodaj odgovor