Minister Vrtovec na delovnem obisku v Občini Ormož in Občini Videm

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in državni sekretar Aleš Mihelič sta bila na delovnem obisku v Občini Ormož in Občini Videm.

Minister Vrtovec se je na sestanku z župani občin Ormož, Ptuj, Markovci, Gorišnica, Zavrč, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž zavzel za čim hitrejši začetek gradnje cestne povezave Ptuj – Ormož. “Potrebujemo kvalitetno cestno infrastrukturo, če želimo skladen regionalni razvoj in enakomeren ter celosten razvoj podeželskih območij. Z vodstvom družbe Dars smo se na sestanku dogovorili, da bo ob tem, ko pridobiva gradbeno dovoljenje, začel tudi z razpisnim postopkom za začetek gradnje etape Ormož – Markovci. Želim si, da bi v kratkem lahko začeli z gradnjo”, je dejal minister Vrtovec.

Minister se je sestal tudi z županjama in župani občin Videm, Podlehnik, Zavrč, Majšperk, Cirkulane, Kidričevo in Žetale, kjer se je seznanil s stanjem infrastrukture in razvojnimi priložnostmi občin. “Z občinami vodimo konstruktiven dialog z željo po zagotovitvi čim boljše primarne infrastrukture”, je ob robu sestanka dejal minister Jernej Vrtovec.

Dodaj odgovor