Poceni meso je krivo za COVID-19 izbruhe v tovarnah mesa? Ali so krive slabe higienske razmere?

Kar 730 delavcev v mesno pridelovalni industriji v Nemčiji je obolelo za virusom COVID-19. Po navedbah lokalnih medijev so jih v karanteno zaprli 7000. Krivo je dejstvo, da za meso nočete plačati več in so higienski standardi prenizki? Podobno kot se sedaj dogaja v Nemčiji se je tudi na Kitajskem? Virus se je prvič pojavil na mesni tržnici, kjer so bili higienski minimumi vprašljivi!

Ministrico iz Nemčije ni motilo trpljenje delavcev in slabi pogoji dela ampak nizka cena mesa, ki jo s tem doseže pridelovalec Tonys. Določeno meso se prodaja v akcijah pod njegovo vrednostjo in to uničuje konkurenco. Nemška ministrica Ursula Heinen-Esser je povedala: “Promocije, ki ti dvignejo lase na glavi ponujajo meso po ceni, ki je veliko pod njegovo vrenostjo!”

Trgovci pa so odgovorili, da je potrebno nahraniti 12 milijonov Nemcev, ki živijo na ali pod mejo revščine in da mora biti hrana in z njo vred tudi meso poceni! Prodajalec LIDL je celo omenil, da je projekt z Bananami po pošteni ceni propadel, saj je dvig cene za 20 centov na kilogram izdelka kupce pregnal v druge trgovine. Kaj naj narod potem naredi?

Tudi v Ameriki so doživeli številne izbruhe virusa COVID-19 v obratih za pakiranje mesa! V Ameriki ni bil kriv kupec, ki hoče poceni meso! Kriva je industrija, ki deluje v nemogočih razmerah! Verjamemo, da bi večina bila pripravljena plačati malo več za svojo hrano, če bi vedeli, da so zato pogoji dela v tej industriji boljši!

A žal si milijoni ljudi tako v Nemčiji kot tudi Ameriki ne more privoščiti organske hrane! Izgubljena so bila velika števila delovnih mest in ljudje komaj shajajo! Mogoče bi bil odgovor, da bi lahko hrano kupovali direktno od malih pridelovalcev, a s tem se mega korporacije gotovo ne bi strinjale, saj ne bi morale pristaviti svojega piskrčka.

Namesto, da bi malim kmetom pomagali prodati izdelke direktno mimo Mega korporacij strankam, jim je Washington predlagal naj zlijejo stran mleko, uničijo jajca in vse obrate zaprejo. Mega korporacije bodo preživele te škandale, mali kmetje pa gotovo ne! Mogoče pa je odgovor da začnemo jesti žužke ali pa postanemo vegetarijanci!

Vir: RT.com

Dodaj odgovor