Takšen bo! #Foto #Video – Sony Playstation 5

Znane so skoraj že vse podrobnosti nove igralne konzole podjetja Sony, ki pride na trg v zimski sezoni obdarovanja ravno prav pred dedkom mrazom oziroma božičkom. Pri igralnih konzolah je cikel izida novih verzij daljši kot pri osebnih računalnikih in tudi igre so malenkost dražje. Zato pa so konzole v primerjavi z konkretno opremljenim računalnikom cenejše in niso namenjene delu in igranjem za računalniškim monitorjem ampak zabavi za televizorjem, multimedijskim opravilom in igranjem iger iz naslonjača. Novi Sony Playstation 5 je svoj izgled pokazal kasneje kot konkurent podjetja Microsoft. Microsoft bo na trg prišel z konzolo v črni barvi in v obliki kocke, Sony pa bo ubral barvno kombinacijo črno bele z modrimi lučkami in bolj ploščate oblike.

Kaj pa strojna oprema? V notranjosti lepe škatle bo tako kot pri Sonyju in tudi Microsoftu tiktakal procesor AMD Ryzen, ki je vedno bolj popularen tudi v osebnih računalnikih in prenosnikih. Za grafiko bo skrbel čip podjetja AMD ATI in namesto HDD trdega diska bosta v obeh konzolah SSD diska, ki bosta poskrbela za veliko hitrejše nalagalne čase.

Pri Sonyju bodo vgradili malo manj SSD diska kot pri podjetju Microsoft, bo pa njihov disk hitrejši. Govorijo celo do 100x hitrejših nalagalnih časih kot v primerjavi z prejšnjo verzijo Sony Playstation 4. Cena? To je pa še skrivnost. Govori se o 399, 499 ali 599 EUR oziroma USD. Slovenski spletni trgovec Playgame že sprejema prednaročila za konzolo Sony Playstation.

Pa še video:

Dodaj odgovor