Zakaj so električna kolesa tako iskana?

Električna kolesa vedno bolj postajajo del našega vsakdana. Marsikdo je že pomislil o nakupu. Ponudba je zelo široka. Žal veliko koles ne izpolnjuje pričakovanj strank. Na splošno bi lahko rekli, da mora e-kolo stati vsaj 2.000 €, da bo dejansko uporabno. V tem primeru se na e-kolesih nahajajo motorji znamk Bosch, Shimano ali Brose, ki so zaupanja vredna in imajo odlično servisno podporo.

Za e-kolesa je značilno, da še vedno gre za kolo, saj brez poganjanja pedal motor ne deluje. Asistenca motorja deluje do hitrosti 25 km/h, nato se izklopi in ponovno prične poganjati ko hitrost pade pod omenjeno vrednost. Mnogi kupci e-koles radi povedo, da z njimi kolesarijo več in dlje. Ne ustrašijo se niti klancev, kjer se e-kolo še posebej izkaže. Stopnjo pomoči motorja si lahko tudi poljubno izberejo in se sami odločijo kako aktivni bodo. Dobro e-kolo mora imeti tudi primeren doseg, ustrezno zmogljivo baterijo in kvalitetne dele. Priznani proizvajalci temu namenijo veliko časa.

Katero kolo je primerno za vsakdanjo uporabo?

V času po epidemiji je izjemno naraslo povpraševanje po kolesih. Marsikdo se sprašuje katero kolo je primerno za vsakdanjo uporabo. Večina uporabnikov se odloči za t.i. treking kolo. Gre za kolo z 28“ obročki, aluminijastim okvirjem, ožjimi pnevmatikami in udobno rekreativno držo. Na krajših razdaljah je uporabno namesto avtomobila, v prostem času pa je odlično za rekreacijo. Z nakupom prtljažnika, lahko postane lažje transportno ali celo potovalno kolo. Treking kolo je primerno za kolesarjenje po trdih podlagah, kot je asfalt ali makadam. Znotraj skupine treking koles je na voljo več izvedb in cenovnih razredov. Opaznejši mejnik je med 500-600 €, kjer kolesa dobijo hidravlične zavore, boljše vzmetene vilice z zaklepom in kvalitetnim Shimano pogonskim sklopom.

Predstavitev podjetja BIKE CENTER MARIBOR in koles Kellys.

Bike Center Maribor je specializirana kolesarska trgovina z vami že od 2003. Smo vaša vstopna točka v svet kolesarstva. Svetujemo vam pri nakupu, imamo lasten servis in uredimo tudi kreditiranje. Ker direktno sodelujemo z izbranimi proizvajalci koles, ki jih odlikuje ugodno razmerje med ceno in kakovostno, lahko kvalitetno skrbimo za vaše kolo. Mnogi nas poznajo tudi kot spletno trgovino www.bike-center.si. Nasvidenje na spletu, v trgovini ali na cesti.

Dodaj odgovor