Znane osebnosti, ki so se navdušile nad rusko kuhinjo

Kaj vse bi naredila Milla Jovovich, da bi prišla do pravih pelmenov in kje se v New Yorku zbirajo zvezdniški ljubitelji boršča?

Tujci so ponavadi precej pazljivi pri ruskih jedeh, še posebej, če gre za žolco ali okroško. Ameriška rap pevka Azealia Banks je pred kratkim na Twitterju rusko hrano označila za “barbarsko” in “najslabšo” od vsega, kar je kdaj poskusila, češ da ima rada le palačinke s kaviarjem in medeno torto. Kateri od tujih zvezdnikov pa se ruskih jedi ni ustrašil in jih celo vzljubil?

Sarah Jessica Parker: Za rusko hrano – na Brighton Beach!

Evgenij Odinokov/Sputnik

Slane vložene kumarice, kislo zelje, pelmeni v juhi – če želite najti vse te dobrote v New Yorku, igralka priporoča Brighton Beach, območje sovjetskih izseljencev. “Brighton Beach je prava paša za oči in želodec. Najbolj mi je v spominu ostala restavracija Vareničnaja, v kateri vas hrana kar popelje v samo srce Rusije, osebje pa je tako prijazno, da se počutite kot doma,” je zapisala ​​Parker na Instagramu in kot dokaz objavila fotografijo svoje ruske večerje.

In po obisku Moskve leta 2017 je igralka s seboj vzela čokolado “Alenka” in “Babajevski.”

Sarah ni edina zvezdnica, ki obiskuje ruske restavracije v New Yorku: tja zahajajo Rami Malek, Christina Hendricks in Linda Ramone.

Milla Jovovich: Zaradi pelmenov bi se lahko preselila v Rusijo

ZUMA Press/Global Look Press

Holivudska igralka ne govori samo odlično rusko, ampak tudi dobro pozna nacionalno kuhinjo. In že večkrat je izpovedala svojo ljubezen do nje. Med tiskovno konferenco v Moskvi ob izidu zadnjega dela Resident Evil se je celo šalila, da bi lahko zaradi pelmenov kar ostala v Rusiji. “Takšnih ne boste našli nikjer,” je dejala v ruščini.
In njen mož, režiser Paul Anderson, je izjavil, da je zanj najboljša torta na svetu Napoleon. Kdo bi le dvomil v to!

Mila Kunis: Pozna vse skrivnosti sleda pod krznenim plaščem

Getty Images

Zdi se, da Mila zelo rada pripoveduje Američanom o svojih najljubših jedeh ruske kuhinje. Še posebej o sledu pod krznenim plaščem. “Resnično mislim, da je ta jed okusna,” pravi v televizijski oddaji Jimmyja Kimmela, “a res želite vedeti, iz česa je sestavljena?” Seveda, Mila, kar nadaljuj, prikima voditelj. “Sestavljena je iz več slojev: ribe sleda, korenja, rdeče pese, krompirja, majoneze in jemo jo z žlico ali vilicami.” “Celo brez krekerjev?” je presenečen voditelj oddaje. “Je to juha ali kaj?” “Ne, pravim, da je to zelo okusna jed,” pojasni Mila, vendar ne zveni zelo prepričljivo.

Ko pa je prišla v oddajo ruskega voditelja Ivana Urganta skupaj s kolegom Jamesom Francom in se je pogovor usmeril k tej znameniti jedi sleda pod krznenim plaščem, je bilo občinstvo zelo veselo, ko je videlo, da se igralka spozna na ruske novoletne solate. Sodeč po Francovi reakciji njenega recepta sam ne namerava upoštevati.

V rusko kuhinjo je uvedla tudi druge zvezdnike – med obiskom Moskve se je izkazalo, da ima Justin Timberlake zelo rad boršč. Mila je dodala, da je poskusil tudi sled pod krznenim plaščem.

Mimogrede, med oboževalci najpomembnejše slovanske juhe spada tudi britanska pevka Sophie Ellis Bextor. “Nikoli nimam dovolj boršča,” je dejala na svojem Instagramu.

Gerard Depardieu: Boršč lahko poplaknete z vinom

Anton Novoderežkin /TASS

Leta 2014 je francoski igralec z ruskim državljanstvom objavil knjigo Ruska kuhinja s francosko omako skupaj s kulinarično specialistko Eleno Julie, ki vsebuje recepte za tradicionalne jedi znanih oseb iz obeh držav. Depardieu je vsakemu od njih dodal primerno vino. “Elena in jaz sva naredila čudovit boršč in druge jedi – in vse čudovito pašejo z vinom,” je povedal v intervjuju za ruski časopis Komsomolskaja Pravda in priznal, da ima na splošno rad vse tradicionalno: “Ruske jedi – boršč, galuški – me spominjajo na kuhinjo moje babice. Najbolj imam rad tiste jedi, ki jih je potrebno kuhati dolgo časa.

Vir: RUSSIA BEYOND

Dodaj odgovor