Lokalno Aktualno: Odhod glavne tržne inšpektorice

Seznanjam Vas, da z dne 20.7. odhajam z mesta glavne tržne inšpektorice Tržnega inšpektorata RS. Po več kot 24 letih dela na tržnem inšpektoratu, od tega od januarja 2006 na mestu glavne tržne inšpektorice, vodenje inšpektorata predajam svojemu nasledniku.

Tržni inšpektorat RS je v času mojega vodenja postal visoko priznana strokovna institucija, ne samo v Sloveniji, temveč tudi v mednarodnem merilu. To dokazujejo tako dobri rezultati dela in poslovanja, kot tudi zgledno sodelovanje s tujimi sorodnimi institucijami. Lahko s ponosom trdim da je tržni inšpektorat v tem času postal vodilni inšpekcijski organi v Sloveniji, ki si je vedno prizadeval slediti svetovnim trendom na področju inšpekcijskega nadzora in na marsikaterem področju odpiral nove poti. Skupaj s sodelavci nam je uspelo, da je tržni inšpektorat tudi z vidika širše javnosti vreden zaupanja in prepoznaven kot izjemno profesionalen organ, katerega cilj je zagotoviti urejenost trga in s tem zadovoljstvo tako podjetij kot tudi potrošnikov.

Priznanje našemu dobremu delu je bilo tudi povabilo s strani OECD, da kot edina predstavnica inšpektoratov Slovenije v Parizu članom OECD, združenim v projektu Better Regulation, predstavim delo, organizacijo in dosežke Tržnega inšpektorata RS kot primer dobre prakse.

Svoje predavanje na tem srečanju sem začela z besedami, ki so mi bili eno od ključnih vodil pri delu zadnjih 14 let: « Vodenje inšpektorata je moje delo, moj hobi in moja strast«.

Institucijo predajam v roke naslednikom v dobri kondiciji, predvsem pa z Vami odličnimi sodelavci, brez katerih ne bi bilo takšnih dobrih rezultatov. Ob tej priložnosti se vam iskreno zahvaljujem za kakovostno in predano delo. Vse dobro še naprej!                                                                 

S spoštovanjem,                                                                          

Andrejka Grlić  glavna tržna inšpektorica

Dodaj odgovor