Projekti vredni posnemanja: LIDL donira hrano namesto, da jo zavrže!

PROJEKT DONIRANA HRANA: V okviru projekta Donirana hrana že iz 21 Lidlovih poslovalnic tik po zaprtju oddajajo hrano v donacijo. V dveh letih so tako prek projekta donirali za več kot 390 ton hrane. Podobne akcije se dogajajo tudi pri drugih trgovcih! Pohvalno!

Projekt izvajajo od novembra 2017 in v njem pomoči potrebnim donirajo presežno hrano, ki po zaprtju ostaja v poslovalnicah: kruh in pekovske izdelke, jajca, mlečne izdelke, suhi program (testenine, riž, konzerve), sadje, zelenjavo in drugo. Pri tem imajo zanesljivega partnerja, humanitarno organizacijo Zvezo Lions klubov Slovenije, ki nato na lokalni ravni pogosto sodeluje z drugimi humanitarnimi organizacijami.

»Projekt Donirana hrana je logistično dokaj zahteven, a izjemno plemenit. Naši predstavniki, prostovoljci, vsak dan obiščejo Lidlove poslovalnice, kjer prevzamejo izključno neoporečno hrano pred iztekom roka trajanja. Vesel sem, da smo z Lidlom Slovenija spletli trdno partnerstvo in da vsak dan skupaj prispevamo k boljšemu svetu.« Zdenko Podlesnik, koordinator projekta Donirana hrana, Zveza Lions klubov Slovenije – Distrikt 129

Projekt Donirana hrana v SLO izvaja Zveza Lions klubov Slovenije že cca 7 let. Vanj je vključenih že veliko trgovin in drugih akterjev. Več pa tule :

Dodaj odgovor