2021 bo dobro leto za e-vozila. Prihaja tudi Nissan Ariya. Wooow.

Nissan Ariya bo predvidoma zapeljal na ceste leta 2021. Gre za električno vozilo z 389 konjskimi močmi in prelepim designom. Ponovno so Japonci tako pokazali kaj znajo in v avto nove dobe vključili tako lepo oblikovanje s športnimi linijami in novodobne tehnologije. Nissan je na področju prodaje e-vozil prisoten že 10 let in od takrat je prodal kar pol milijona vozil Nissan Leaf, ki se ga bomo za vedno spomnili kot pionirja na področju e mobilnosti. Nissanov model bo podobno velik kot prihajajoči VW ID4, ki bo njegova glavna konkurenca.

ARIYA je narejena na osnovi konceptnega vozila iz 2019 in se ni drastično spremenila. Posebnost so ozke sprednje led luči in Nissan logo na pokrovu vozila, ki ga osvetljuje 20 led žarnic. Notranjost je minimalistična z malo gumbi ampak dvema velikima digitalnima zaslonoma diagonale 12,3 palca. Avto je digitalno povezan preko zraka in tako lahko dobite nadgradnje preko brezžičnega signala in avta ni potrebno za nadgradnjo programske opreme zapeljati v delavnico. Novost je tudi HEY NISSAN glasovna kontrola, ki je vedno bolj popularna v novih avtomobilih. Avto vas po novem torej ne bo samo ubogal glede na dejanja vaših nog in rok, ampak tudi glede na vaše glasovne ukaze. Kako močne bodo baterije? Kakšni so pogonski sklopi? Obstajalo bo več možnosti! Glede zmogljivosti baterij bosta na voljo dva modela. Šibkejši bo imel 63 kWh baterij, močnejši pa 87 kWh baterij.

Obstajala pa bo tudi verzija s sprednjim pogonom in verzija z pogonom na vsa 4 kolesa. Šibkejša verzija bo imela 215 konjskih moči, malo močnejša pa 239 konjskih moči. Obstajala pa bo tudi najmočnejša verzija imenovana ARIYA Performance, ki bo imela kar 389 konjskih moči in bo pospešila od 0 do 100 km/h v samo 5,1 sekunde, kar je hitreje kot Porsche Macan. Kaj pa cene? Osnovni model bo predvidoma dobavljiv za 45.000 EUR brez vladnih subvencij, kar pomeni, da bodo cene konkurenčne a ne ugodne. Vam je novi Nissan všeč? Nam je zelo. Komaj čakamo testne vožnje!

Dodaj odgovor