Predsednik vlade Janez Janša s predsedniki vlad na dvostranskih pogovorih

Premier Janez Janša se danes udeležuje 15. Blejskega strateškega foruma, ki ga bo letos obiskalo in na njem z razpravo sodelovalo osem voditeljev držav v regiji, šest zunanjih ministrov, visoki zunanjepolitični predstavnik EU in številni drugi pomembni gosti.

Premier Janez Janša s poljskim predsednikom vlade Mateuszem Morawieckim.
1 / 8 Premier Janez Janša s poljskim predsednikom vlade Mateuszem Morawieckim. | Avtor Kabinet predsednika vlade

Premier je današnja bilateralna srečanja ob robu Blejskega strateškega foruma pričel s pogovorom s poljskim predsednikom vlade Mateuszem Morawieckim. Pogovori so potekali predvsem o sodelovanju med državama in priložnostih ter izzivih v času koronavirusne krize. Predsednik vlade Janez Janša je poljskemu predsedniku vlade ob zaključku srečanja predal listino in spominski znak za požrtvovalnost v boju proti COVID-19 in se ob tem poljskemu narodu zahvalil za vso pomoč v času koronavirusne krize. Slovenska vojska je namreč z vojaško zdravstveno enoto poljske vojske izmenjevala strokovna stališča ter izkušnje pri obvladovanju koronavirusne krize, državi pa sta dobro sodelovali tudi pri vračanju državljanov v domovino.

Predsednik vlade Janez Janša se je po razpravi voditeljev na Blejskem strateškem forumu sestal s predsednikom hrvaške vlade Andrejem Plenkovičem. Sogovornika sta spregovorila predvsem o medsosedskem sodelovanju in ukrepih zoper epidemijo koronavirusa.

Predsednik vlade Janez Janša se je po srečanju s hrvaškim predsednikom vlade sestal tudi z bolgarskim premierjem Bojkom Borissovim, ki je bil prav tako eden izmed razpravljalcev na panelu voditeljev na Blejskem strateškem forumu. Glavne teme pogovora z bolgarskim predsednikom vlade so bile povezane s pandemsko situacijo na balkanskem polotoku, dotaknila pa sta se tudi nekaterih aktualnih evropskih tem.

Dodaj odgovor