ASUS in AMD postavljata nova merila pri proizvodnji prenosnikov

Podjetje Asus nas je nedavno prijetno presenetilo s pripravo enega prvih prenosnih računalnikov na svetu, ki je opremljen z AMD procesorjem Ryzen 4. generacije in Nvidia GF 1660Ti grafično kartico. Novi mobilni procesorji podjetja AMD za preračunavanje podatkov uporabljajo osem procesorskih jeder , ki so izdelana s pomočjo 7-nanometrske tehnologije. To pomeni, da so pri delovanju bolj učinkoviti in porabijo precej manj električne energije.

Prenosni računalnik Zephyrus je podjetje Asus opremilo še s kakovostnim zaslonom s 35,6-centimetrsko oziroma 14-palčno diagonalo, sistemskim pomnilnikom LPDDR4X do kapacitete 16 gigabajtov pri 3200 Mhz in pogonom Solid State s 1024 gigabajti oziroma 1 terabajtom prostora za shranjevanje podatkov. Grafičnim vsebinam bo kos zmogljiva grafična kartica Nvidia GeForce GTX1660Ti z 6 GB GDDR6 spomina.

Posebnost prenosnika je izjemen zaslon z osvetlitvijo kar 300 nitsov in osveževanjem 120Hz. Odlično za gamerje, ki zahtevajo in rabijo veliko slikic na sekundo. Ohišje je designersko, lepo in zgodba za sebe. Kakovostno!
Prenosni računalnik ASUS Rog Zephyrus razpolaga še z bogato paleto priključkov, kot so USB Type-C, USB 3.2 Gen 2 ter z brezžičnimi povezavami Intel Wi-Fi 6 (Gig+) in Bluetooth 5.0. Novost je tudi osvetljena tipkovnica. Za zahtevnejše pa je tukaj še izvedba z Nvidia Geforce RTX 2060 grafično kartico. Prenosnik tehta 1,7 kg in je ravno prav velik Prenosni računalnik Asus Zephyrus je naprodaj pri več trgovcih,najboljšo ponudbo pa smo zasledili pri Notesniki.si kjer je osnovna verzija na voljo za 1499 EUR. Tisti z močnejšo grafiko pa za 1699 EUR. Obe ceni vključujeta 2 leti garancije in 200 EUR EXTRA popusta.

Dodaj odgovor