Minister mag. Matej Tonin obiskal Verifikacijski center in Orkester Slovenske vojske

Minister za obrambo mag. Matej Tonin je danes v Vojašnici slovenske Teritorialne obrambe obiskal Verifikacijski center in Orkester Slovenske vojske. V obeh enotah se je seznanil z aktualnimi nalogami in izzivi, s katerimi se soočajo, ter se skupaj s poveljujočimi pogovoril o mogočih rešitvah. Minister je z veseljem prisluhnil tudi priredbama Avsenikovih skladb, in sicer »Sloveniji« ter »Prijateljem«, ki so ju zaigrali pripadniki in pripadnice orkestra.

Verifikacijski center izvaja določila mednarodnih pogodb s področja nadzora oborožitve,  načrtuje, izvaja in nadzoruje aktivnosti, povezane z nadzorom oborožitve v Slovenski vojski ter sodeluje pri izpolnjevanju obveznosti, ki jih ima Republika Slovenija po mednarodnih pogodbah na področju nadzora oborožitve. Poleg tega sprejema in spremlja inšpektorje iz sodelujočih držav OVSE pri izvajanju nadzora oborožitve v Slovenski vojski ter izvaja verifikacijske aktivnosti v sodelujočih državah OVSE, ki niso članice Nata. Sodeluje tudi z drugimi državnimi organi Republike Slovenije na področju nadzora oborožitve ter tujimi verifikacijskimi centri in agencijami za nadzor oborožitve.

Orkester Slovenske vojske deluje od leta 1996. Njegovo temeljno poslanstvo je negovanje in razvoj glasbene umetnosti ter predstavljanje in zastopanje Slovenske vojske. Pripadniki in pripadnice Slovenske vojske so nepogrešljivi v vojaškem življenju, izvajajo odmevne koncerte ter sodelujejo na vojaških slovesnostih, praznovanjih in žalovanjih. Leta 2019 je bilo njihovih nastopov 180.

Ministra so na obisk sprejeli s častnim postrojem

Dodaj odgovor