Potapljači in SPAR Slovenija z dvema akcijama za čistejše vode

Člani Slovenske potapljaške zveze bodo v soboto, 26. septembra, organizirali dve ekološko-čistilni akciji, s katerima bodo na isti dan očistili Ljubljanico in Soboško jezero. Kot ponosni eko-spoznor Slovenske potapljaške zveze se bo čiščenju voda ponovno pridružilo tudi podjetje SPAR Slovenija, ki si v okviru svojega družbeno odgovornega projekta Razmišljaj EKOlogično prizadeva za spodbujanje trajnostnega razmišljanja in varovanje okolja.  

Tradicionalna čistilna akcija na Ljubljanici, ki vsako leto poteka ob dnevu Zemlje, bo letos izjemoma izvedena jeseni. V luči aktualnih razmer bo LJUBLJANICA 2020 potekala na prilagojenem območju in z zmanjšanim številom udeležencev, kljub temu pa organizatorji vabijo posameznike, da v akciji sodelujejo tako, da odgovorno ravnajo z odpadki. Čiščenje bo potekalo 26. septembra 2020 v dopoldanskem času, s pričetkom ob 9.00. 

Čiščenju Ljubljanice se bo na isti dan ob 13.00 pridružila tudi akcija na Soboškem jezeru, kjer bodo potapljači poleg čiščenja odpadkov izvedli še odstranjevanje tujerodne vrste školjk. Vzporedno s čistilno akcijo bo na jezeru potekala tudi reševalna vaja Podvodne reševalne službe Slovenije, kar bo potapljačem omogočilo, da bodo s plovili dosegli tudi odročnejše predele jezera.  

Dodaj odgovor