Več Tehnologije, Moči in Varnosti za izboljšanega Kia Stingerja

Kia je v začetku jeseni predstavila nekoliko več podatkov o izboljšanem Stingerju, iz katerih je razvidno, da je ta športna limuzina dobila opazne izboljšave, s katerimi je utrdila svoj gran turismo značaj. Poleg osveženega dizajna je izboljšani Kia Stinger dobil tudi Kiine najnovejše asistenčne in varnostne sisteme ter nekaj sprememb v notranjosti za več prostora in udobja.

“Stinger še naprej postavlja nove standarde pri znamki Kia, skorajda desetletje po tem, ko smo leta 2011 predstavili konceptno vozilo Kia GT. Stinger je še vedno avto, osredotočen na užitek v vožnji in zmožen premagovati velike razdalje udobno ter v slogu,” je dejal Thomas Schemera, vodja oddelka za razvoj izdelkov. “Izboljšani model je nastal na Stingerjevem dobro uveljavljenem grand touring značaju, s prenovljenim dizajnom, novimi motorji in tehnologijami ter večjo uporabnostjo, kar bo povečalo njegovo zaželenost po svetu.”
Na evropske ceste Stinger zapelje do konca leta
Izboljšani Kia Stinger bo v Južni Koreji naprodaj jeseni, nato pa bodo do konca leta sledili ostali deli sveta.

Izboljšani Stinger ponuja obogateno ponudbo turbo bencinskih motorjev, ki se lahko pohvalijo z dobrim pospeškom ter hitrim odzivom na voznikove inpute, hkrati pa ponujajo prefinjeno grand touring izkušnjo pri dolgih vožnjah.

Ameriški kupci Stingerja bodo imeli na razpolago nov motor in sicer novi ‘Smartstream’ 2.5 T-GDi motor z močjo 224 kW (304 KM) pri 5.800 vrt./min. Največji navor novega 4-valjnika, ki znaša 422 Nm, je na voljo med 1.650 in 4.000 vrtljaji na minuto, kar pomeni, da vozniki lahkotno ohranjajo hitrosti pri vseh voznih pogojih.

Najmočnejši motor v Stingerjevi motorni ponudbi, 3,3-litrski T-GDI twin-turbo šestvaljnik iz Kiine motorne družine Lambda, ostaja nespremenjen. Ponaša se z največjo močjo 272 kW (370 KM) pri 6.000 vrt./min in navorom 510 Nm v razponu od 1.300 do 4.500 vrt./min.

2,0-litrski turbo bencinski štirivaljni Theta motor, ki je pri Stingerju na voljo že od leta 2017, je praktično nespremenjen, kar pomeni, da njegova največja moč znaša 188 kW (255 KM) pri 6.200 vrt./min, navor pa 353 Nm med 1.400 in 4.000 vrt./min.

Vsi trije motorji prenašajo moč do koles preko uglajenega 8-stopenjskega samodejnega menjalnika, ki se odlično sklada z gran turismo značajem vozila.

V osrčju Stingerjeve prenovljene kabine je izboljšani zaslon na dotik z infotainment sistemom, ki z novo funkcionalnostjo zadovolji visoka pričakovanja kupcev. Vsekakor zanimiv avto, ki bo ponovno našel nekaj kupcev tudi pri nas.

Dodaj odgovor