Vračajo se mobilni telefoni Motorola z modeli Moto G8

Motorola Moto G8 nas prepriča z ugodno ceno. Za to ceno dobite relativno dobre zmogljivosti in predvsem zelo dolgo avtonomijo baterije. ZAslon je svetel, čeprav barve niso zelo izrazite ali kontrastne. Fotografske sposobnosti so v dnevni svetlobi prijetne in sprejemljive, zvečer in ponoči pa ravno ne najbolj. Oprema pokaže nekaj pomanjkljivosti na eni strani, z drugega zornega kota pa ima telefon tudi nekaj prednosti pred konkurenco.

Prednosti:

  • Izjemna avtonomija baterije
  • Glede na ceno hitre komponente in hitro delovanje
  • Hiter in zanesljiv čitalec prstnih odtisov

Slabosti:

  • Nizka resolucija zaslona
  • Telefon rabi dolgo, da se napolni
  • Slaba kakovost kamere pri nizkih svetlobnih razmerah

V kategoriji testa, kjer ocenjujemo avtonomijo baterije je Motorola Moto G8 absoluten zmagovalec. Baterija z močjo 4000 mAh zagotavlja 17:33 ure uporabe. To pomeni, da lahko, če spite 6,5 ure preostali čas v dnevu celi dan visite na telefonu. V resničnih razmerah smo na telefonu manj in tako bodo določeni uporabniki lahko telefon brez polnjenja uporabljali tudi do 3 dni. Zaradi šibkejšega napajalnika ki ima samo 10 Watow pa bo polnjenje telefona trajalo malo dlje. Napolni se v 163 minutah. Po pol ure polnjenja se je telefon napolnil na 23%. Brezžičnega polnjenja Motorola ne uporablja.

Za preračunavanje opreacij uporablja Motorola procesor srednjega razreda in sicer Qualcomm Snapdargon 665. Deluje pri frekvenci 1,8 Ghz in ima 8 jeder. Za telefon z ceno pod 200 EUR je to odličen procesor. Telefon ima tudi dobre 4 GB spomina. V programu PCMArk-Benchmark prikaže Moto G8 kar 7.010 točk. Respekt! Zagon aplikacij je hiter, uporaba je prijetna in telefon dobro deluje. Za vsakodnevna opravila kot je Surfanje po spletu in Web Chat ste z Motorolo dobro opremljeni.

Pri kameri pa je Motorola varčevala. Telefon ima 3 kamere. Glavna kamera ima resolucijo 16 Mpix. Telefon omogoča zajemanje video posnetkov z resolucijo 4K pri 30 sličicah na sekundo. To za telefon takšnega cenovnega razreda ni samo po sebi umevno. Pohvale. Telefon uporablja operacijski sistem Android 10. Potrebno je pohvaliti tudi prisotnost vhoda za slušalke. To je plus saj lahko telefon hkrati polnite preko USB vtiča in preko slušalk poslušate glasbo. Primanjkuje pa NFC čip za brezstično plačevanje. Spomina pa ima telefon skupno 64 GB. Ko so nameščeni vsi programi pa ga je na voljo samo še 49 GB. Mogoče malo! Ampak ni problema! Dodaten spomin si lahko zagotovimo z Micro-SD kartico s katero lahko količino spomina z doplačilom nadgradimo.

V ceno je vključena tudi prozorna torbica za telefon, polnilec in USB-C kabel. V Sloveniji ga dobite v prosti prodaji ali pa pri ponudniku Telemach, kjer ob naročilu telefona dobite za darilo še MOTO slušalke in dodaten popust na naročnino.

Vir: BILD.de

Dodaj odgovor