Test notesnika ACER SWIFT 3 z 2256×1504 resolucijo na 13,5 inch zaslonu

V roke smo dobili novi model prenosnika ACER SWIFT 3 modelno leto 2020. Za vas smo si ga podrobneje ogledali in odnesli domov na izlet. To pa je pravi prenosnik! Moderen, lahek in hiter! Zakaj je to pravi prenosnik? Ker je lahek in ravno prav velik. Tipkovnica je udobna za tipkanje in poleg tega je tudi osvetljena, kar pomeni, da lahko ob računalniku delate pozno v noč. Mini fini prenosnik tehta le okoli 2 kilograma in brez problema ga boste prenašali z eno roko. Zaslon meri v diagonalo 13,5 palca in ima super visoko resolucijo 2256×1504, kar pomeni da na namizje spravite več ikonic in je bolj primeren za resno delo.

Delovni strojček ni namenjen igranju iger, ampak zaganjanju resnih aplikacij. Pod tipkovnico se skriva varčen procesor Intel Core 7 desete generacije, kar 16 GB spomina in 1 TB SSD diska. Impresivno. Če je še pred dvema letoma bil standard 8 GB spomina in 256 GB SSD diska, so se ti standardi močno dvignili.

Avtonomija baterije prenosnika je ob brskanju po spletu in delu z Office orodji presegla 7 ur. Bravo! Ob bolj varčnih nastavitvah je avtonomija še daljša. Pravi spremljevalec za dolga potovanja, kjer ni vtičnice za polnjenje pri roki.

Kaj pa cena? V tujini pride ACER SWIFT 3 okoli 1100 EUR in za malo boljšo ceno torej 899 EUR imajo enako konfiguracijo v ponudbi pri Notesniki.si. Izgleda so pri Notesniki.si kupili več ACER sistemov na enkrat in dobili EXTRA popust. Zaslon je torej odličen, mere so prijetne in komponente so na najnovejšem nivoju. LE kaj mu zamerimo? Skoraj nič! Manjka edino čitalec spominskih kartic, kar bo motilo kakega fotografa. A to je majhna napaka, ki jo lahko odpravimo z nakupom USB čitalca kartic, ki vas bo stal kakšnih 15 EUR.

Če ste torej veliko na poti in rabite zanesljivega spremljevalca, ki bo hiter in bo za svojo ceno ponujal veliko je ACER SWIFT 3 prava izbira. V Nemškem specialistu za testiranje računalniške opreme CHIP.de so modelu SWIFT 3 namenili oceno 4,5 zvezdice od 5 zvezdic. Se strinjamo!

Dodaj odgovor