Predsednik vlade Janez Janša: Slovenija ponudila pomoč Hrvaški po rušilnem potresu

Močnejši potres z magnitudo 6,3 je 29.12.2020 okoli 12.20 stresel širše območje Zagreba, epicenter potresa je bil v bližini hrvaškega kraja Petrinja, od koder poročajo o precejšnji gmotni škodi. Po do sedaj znanih podatkih je potres zahteval najmanj eno smrtno žrtev, najmanj 20 ljudi je poškodovanih, poročajo hrvaški mediji. Potres se je čutil tudi po celotni Sloveniji.

Predsednik vlade Janez Janša je danes s predsednikom hrvaške vlade Andrejem Plenkovićem in Hrvaški ponudil pomoč Slovenije v vsem, kar nujno potrebujejo ob rušilnem potresu v Petrinji in okolici.

“Uprava RS za zaščito in reševanje je v pripravljenosti in v neposrednem stiku z odgovornimi na Hrvaškem,” je dodal premier Janez Janša. “Slovenija pošilja Hrvaški najpotrebnejše: ogrevane mobilne enote, bivalne kontejnerje, ogrevane šotore ter agregate. Prva pomoč bo prispela že danes. Izražamo sožalje družinam, svojcem žrtev potresa in polno solidarnost s Hrvaško,” je še zapisal premier Janez Janša

Po dosedanjih podatkih potres z epicentrom na Hrvaškem v Sloveniji ni povzročil večje škode. “Beležimo več poškodb na fasadah zgradb, zvonikih cerkva in dimnikih stanovanjskih hiš,” je na družbenem omrežju twitter še navedel predsednik vlade in izpostavil, da bomo v letu 2021 izvedli nacionalno vajo za varno ravnanje ob potresu.

Dodaj odgovor