Kalašnikov bo novo avtomatsko puško AK-19 prvič predstavil v tujini

Kakor pravijo predstavniki koncerna, je puška AK-19 že zbudila zanimanje kupcev z Bližnjega vzhoda.

Koncern Kalašnikov bo svoj najnovejši izdelek avtomat AK-19 predstavil v tujini, so novinarjem potrdili predstavniki koncerna.

“Svetovna premiera AK-19 bo potekala na največjem orožarskem sejmu na Bližnjem vzhodu IDEX 2021, ki bo potekal med 21. in 25. februarjem v prestolnici Združenih arabskih emiratov Abu Dabiju,” so zapisali.

AK-19 naj bi že pritegnil pozornost potencialnih kupcev, držav Bližnjega vzhoda, ki v svojih oboroženih silah uporabljajo strelivo kalibra 5,56×45 mm. “V toplem in vlažnem podnebju ter prahu AK-19 zagotavlja učinkovito uporabo podnevi in ponoči, kot tudi zanesljivost delovanja ob enostavnem vzdrževanju,” izpostavljajo pri Kalašnikovu.

“AK-19 uporablja strelivo kalibra 5,56×34 mm NATO standarda, ki je v svetu v široki uporabi. Naša najnovejša avtomatska puška je tako v celoti namenjena tujemu trgu. Po predstavitvi AK-19 na mednarodnem sejmu oborožitve IDEX smo prepričani, da bomo zbudili zanimanje tujih kupcev, od katerih že prihajajo prva naročila,” je izjavil generalni direktor koncerna Dmitrij Tarasov.

Avtomatska puška AK-19 je narejena na osnovi modela AK-12, ki je bil leta 2018 sprejet v sestavo oborožitve ruske vojske. Novi model ima picatinnyjeva vodila, teleskopsko kopito, novi dioptrijski merek ter dušilec zvoka.

Vir: SI.RBTH.com

Dodaj odgovor