Prenosnik Lenovo Flex 5 je predstavnik nove generacije

Tehnologija gre naprej in po navadi se vsako leto na trgu tehnoloških pripomočkov predstavijo novi modeli. In tudi 2020 je bilo tako. Nvidia in AMD sta predstavila nove modele grafičnih kartic in proizvajalci prenosnikov kot so Lenovo, ASUS, ACER in HP so predstavili nove prenosnike. Pomembne so komponente, njihova vedno nižja poraba elektrike in s tem daljša avtonomija baterije ter seveda večja hitrost. A kaj ko vsi proizvajalci vsako leto vgrajujejo novejše komponete, ki so hitrejše in bolj varčne. Kaj ti potem preostane, da se razlikuješ od ostalih? Preostanejo ti inovacije na področju kakovosti izdelave in kakšne druge uporabne novosti.

In kaj je naredil Lenovo z modelom Lenovo FLEX 5 15IILO5, da prenosnik štrli iz povprečja? Prenosniku je vgradil vrtljiv zaslon, ki je občutljiv na dotik! To je ena izmed novosti, ki je vedno bolj priljubljena tudi med drugimi proizvajalci. Takšen prenosnik je lahko prenosnik, lahko pa je tudi tablica. Torej gre za neke vrste hibridni računalnik. Nam je to zelo všeč. Kot dodatna oprema se lahko dokupi LENOVO pisalo in že je računalnik pripravljen za vse umetnike, slikarje in tiste, ki radi rišejo. Prav fenomenalno! Zaslon z diagonalo 15,6 palca ima resolucijo 1920×1080 točk in je bleščeč, kontrasten in zelo kakovosten. In kot omenjeno. Občutljiv je na dotik. Nova moda, ki jo bo marsikdo kopiral. Prav gotovo so jo lepo skopirali pri Acerju, Hpju in Asusu. Mogoče še tudi kje drugje.

Kaj še lahko omenimo pri prenosniku Lenovo, ki smo ga dobili na test? Ohišje! Ohišje ni plastično, ni debelo, ni pocensko in ne škripa. Ohišje je narejeno iz karbonsko magnezijevih vlaken in je zelo zelo solidno. V primerjavi s klasično plastiko je bolj odporno, bolj prijetno na otip in boljše odvaja toploto, ki je sicer ne kaj preveč proizvede novi procesor Intel i7 desete generacije, ki ima 4 jedra in kar 8 MB predpomnilnika. Osnovna frekvenca procesorja je 1,3 Ghz, ob potrebi pa se navije do 3,9 Ghz. Več kot preveč za povprečnega uporabnika. Pravi stroj, ki ni namenjen samo pisarniškim opravilom, šolanju ali delu na daljavo, ampak tudi montaži kratkih filmčkov, oblikovanju grafike in gledanju filmov. Tudi vgrajeni zvočniki so kakovosti, tako da bo poslušanje glasbe pravi užitek. Če pa želite še več užitkov ob poslušanju glasbe, pa lahko v vhod, ki je zato namenjen vtaknete bodisi slušalke ali zunanje zvočnike.

Kaj pa igre? Tu pa prenosnik žal počepne, saj je optimiziran za dolgo delovanje baterije, poslovna ali šolska okolja in nima vgrajene 3D grafike. Vgrajena Intel IGN grafika omogoča poganjanje starejših naslovov pri srednji resoluciji, kar pa pravih gamerjev ne bo preprišalo. Tisti, ki želite na prenosniku nažigati najnovejše 3D igre se raje ozrite za modeli HP OMEN, Lenovo LEGION, ACER Nitro ali ACER Predator. Tam bodo vse komponente podobne kot pri tem Lenovo FLEX 5, le grafična kartica bo boljša.

A gamerski prenosnik bo dražji, debelejši in takšen, ki mu bo baterija zdržala manj časa. Kaj druga je še potrebno omeniti? Flex 5, ki smo ga testirali ima tipkovnico z graviranimi Slovenskimi znaki, licenčne Microsoft Windows 10 Home, 512 GB SSD hitrega diska in kar 16 GB spomina. Super kombinacija komponent, ki bo zadostovala 98% uporabnikom! Veseli pa bodo tudi fotografi, saj ima prenosnik vgrajen čitalec kartic. Kdor pa je obremenjen z varnostjo, pa bo cenil vgrajen čitalec prstnih odtisov. In tudi kamera, ki je vgrajena se lahko z vgrajenim sistemom zasebnosti ali zakrije, ali odkrije.

Kdor pa želi še več pa bo namesto 899 EUR kolikor stane tale Lenovo v akciji znižan z 1299 EUR plačal pač dvojno ceno. Kdor pa potrebuje manj pa bo porabil manj. Vsakemu svoje. Za zahtevne uporabnike, je tale Lenovo prav gotovo dovolj. Kot rečeno. Gamerji bodo pogledali v višje cenovne razrede, varčni, pa bodo pač privarčevali tega skoraj tisočaka ali pa kupili manj zmogljivo mašinco.

Dodaj odgovor