Bivanje tujih študentov v Rusiji bo poenostavljeno

Rusko ministrstvo za notranje zadeve je Ministrstvu za izobraževanje in znanost Ruske federacije poslalo predloge sprememb za poenostavitev bivanja tujih študentov v Ruski federaciji, ki jih je ministrstvo tudi podprlo.

Novico je novinarjem povedal namestnik ministra za izobraževanje in znanost Pjotr ​​Kučerenko.

“Spremembe, ki so jih oni (Ministrstvo za notranje zadeve) uvedli za nas, smo podprli, poslali v odobritev in sedaj pričakujemo, da bo Ministrstvo za notranje zadeve predložilo osnutek odloka. To zadeva postopek za opravljanje izpitov, se pravi, tisti izpiti, ki jih bo potrebno opraviti za dovoljenje za začasno prebivanje, se bodo upoštevali tudi pri pridobitvi denimo dovoljenja za stalno prebivanje,” je dodal.

Po besedah ​​namestnika ministra bi morala Ruska federacija v pogojih močne konkurence ponuditi takšne izobraževalne oblike in podporne ukrepe, ki bodo pomagali prenesti to konkurenco.

“Ministrstvo se seveda popolnoma zavzema za to, da bi bil sprejem tujih študentov sedaj, v času pandemije čim bolj liberalen in da bi morali postopek bivanja na ozemlju pod običajnimi pogoji na splošno čim bolj poenostaviti, med drugim tudi v okviru sedanjih postopkov za pridobitev dovoljenja za prebivanje”, je dejal novinarjem.

Vir: SI.RBTH.com

Dodaj odgovor