Minister Tonin v Gornjem Gradu: Gasilci in gasilke ste za slovensko skupnost nepogrešljivi

Minister za obrambo mag. Matej Tonin je danes v Gornjem Gradu na zahvalni maši v čast in počastitev zavetniku svetemu Florjanu in mednarodnemu dnevu gasilcev nagovoril gasilke in gasilce Zgornjesavinjske doline.

V svojem nagovoru je izpostavil odgovorno ravnanje slovenskih prostovoljnih in poklicnih gasilcev med epidemijo. Ti so ves čas v polni pripravljenosti skrbeli za požarno varnost ter v svoje delo in intervencije vključili vse potrebne zaščitne ukrepe. Sodelovali ste pri razdeljevanju zaščitne opreme, skrbeli za prevoze in pomagali štabom Civilne zaščite. Minister je še posebej izpostavil inovativne načine dezinfekcije javnih prostorov, pri čemer so bili ključni prostori Domov za starejše občane, zdravstveni domovi in bolnišnice.

V nadaljevanju je minister mag. Matej Tonin povzel prizadevanja za ustrezne rešitve in izboljšave statusa prostovoljnih gasilcev ter položaja poklicnih gasilcev. Med drugim so bila v okviru protikoronskih zakonov zagotovljena  sredstva, ki bodo prostovoljnim gasilskim društvom pomagala premostiti finančne posledice epidemije. Ob koncu nagovora se je minister zahvalil družinam gasilk in gasilcev za njihovo podporo svojim družinskim članom pri opravljanju gasilskega poslanstva.

Minister za govornico v cerkvi v Gornjem Gradu

Dodaj odgovor