Predsednik vlade Janez Janša in predsednik države Borut Pahor na spominski slovesnosti v Kočevskem Rogu

Predsednik vlade Janez Janša se je danes udeležil obletne svete maše in spominske slovesnosti na grobišču Pod Krenom v Kočevskem Rogu. Pred spominsko slovesnostjo je predsednik vlade skupaj s predsednikom republike Borutom Pahorjem položil venec ob breznu pri Macesnovi gorici v Kočevskem Rogu, po slovesnosti pa sta skupaj položila venec še k Spomeniku žrtvam NOB v Smrečju pri Turjaku.

Predsednik vlade Janez Janša je položil venec ob breznu pri Macesnovi gorici v Kočevskem Rogu.
Predsednik vlade Janez Janša je položil venec ob breznu pri Macesnovi gorici v Kočevskem Rogu. | Avtor Kabinet predsednika vlade1 / 10

Sveto mašo na grobišču Pod Krenom je daroval upokojeni ljubljanski nadškof dr. Anton Stres, zbrane na slovesnosti po sveti maši pa je nagovoril predsednik Nove Slovenske zaveze dr. Matija Ogrin. V svojem nagovoru je spregovoril o ozračju med drugo svetovno vojno, ki je narekovalo sprejemanje odločitev v tistem času, o pomenu Kočevskega Roga, brez katerega ni mogoče razumeti Slovenijo in o nujnosti priprave krovnega zakona tega področja, ki bo ugotovil, da je v Sloveniji bila komunistična revolucija in, da so bila njena dejanja zavržna. “Šele od tam dalje imajo lahko drugi zakoni smiselne učinke.”

Slovesnost, ki jo je organizirala Nova slovenska zaveza, je popestril moški pevski zbor Prijatelji iz Šentvida pri Stični skupaj s solistom Markom Finkom.

Dodaj odgovor