Renault Sport Cars bo odslej Alpine Cars

S 1. majem 2021 je Renault Sport Cars, ki ima sedež v kraju Les Ulis jugozahodno od Pariza, postal Alpine Cars. Preimenovanje te enote, ki je posvečena razvoju športnih modelov Skupine Renault, je sestavni del oblikovanja posebne poslovne enote (Business Unit) Alpine.

“V okviru reorganizacije Skupine Renault po znamkah je bistveno, da imajo posamezne enote, ki so sestavni del Business Unit Alpine, isto ime ter utelešajo vrednote in ambicije znamke. Cilj Alpine je, da postane prestižna športna znamka, avantgardna z inovacijami in tehnologijo. S svojim strokovnim znanjem in izkušnjami na področju športnih avtomobilov je Alpine Cars adut za doseganje naših ciljev,” je dejal Laurent Rossi, glavni izvršni direktor Alpine.

Ta sprememba imena ponazarja svež zagon, s katerim so se strokovnjaki v Les Ulisu že lotili razvoja prihodnjih povsem električno gnanih serijskih modelov znamke Alpine in tehničnih razprav z ekipami dirkaškega oddelka Alpine Racing. Strokovno znanje in zagnanost ekip, ki so do zdaj razvile ikonične modele, kot so R5 Turbo, Clio V6, Mégane R.S. Trophy in nova Alpine A110, so poglavitni aduti. Ob razvijanju novih modelov znamke Alpine bodo te ekipe še naprej zagotavljale podporo dosedanjim kupcem znamke R.S. in prodajno-servisni mreži.

“S tem, da smo postali Alpine Cars, so se ekipe vključile v novo dinamiko z mnogimi projekti, ki jih vodijo s podporo ekip Alpine Racing in vseh strokovnih služb Skupine Renault. To obdobje je za naše inženirje izjemno spodbudno in vznemirljivo,” je dejal Robert Bonetto, direktor Alpine za zmogljivosti avtomobilov in inženiring. 

Dodaj odgovor