Obkrožite se s popolnim realizmom – s Sonyjevim novim vrhunskim 7.1.2-kanalnim zvočniškim modulom HT-A7000

Izjemen prostorski zvok
Zvočniški modul HT-A7000 ima 7.1.2-kanalno zasnovo z dvema zvočnikoma, usmerjenima navzgor za zvok, ki prihaja od zgoraj, dvema usmerjenima visokotoncema, petimi sprednjimi zvočniki za širši prostorski zvok ter vgrajenim globokotoncem za globoke base. Skupaj s tehnologijama Vertical Surround Engine in S-Force PRO Front Surround ustvarja virtualen prostorski zvok, ki vas zaobjame z vseh strani. Na ta način lahko popolnoma uživate v vznemirljivem zvoku, ki ga prinašata formata Dolby Atmos® in DTS:X®. Zahvaljujoč Sonyjevi tehnologiji Vertical Surround Engine lahko HT-A7000 poskrbi za ustrezen položaj zvoka tudi v navpični smeri, kar omogoči, da tudi brez stropnih zvočnikov doživite zvok, ki prihaja od zgoraj. Medtem ko tehnologija S-Force Pro Front Surround ustvari virtualno prostorsko zvočno polje z zvokom, ki do vas prihaja z obeh strani.

Dovršena tehnologija zvočnikov
Zvočniški modul HT-A7000 je opremljen z navzgor obrnjenima zvočnikoma. Z njima se zvok odbija od stropa, s čimer je dosežen učinek, kot če bi zvok prihajal iz zvočnikov, nameščenih na stropu. Skupaj s tehnologijo Vertical Surround Engine navzgor obrnjena zvočnika poskrbita za še bolj doživeto izkušnjo zvoka, ki prihaja od zgoraj.
Usmerjena visokotonca medtem odbijata zvok od sten in prostorskemu zvoku dajeta potrebno širino za vseobsežno izkušnjo, ki presega velikost vašega televizorja. Ko vse to povežemo še s tehnologijo S-Force PRO Front Surround, dobimo še širši prostorski zvok ter resnično popolno izkušnjo. Navzgor obrnjena zvočnika, vgrajeni globokotonec in sprednji zvočniki se vsi ponašajo z zvočnimi enotami X-Balanced. Te so edinstvene pravokotne oblike, ki zagotavlja kar največjo površino membrane ter večji zvočni tlak za udarnejše base in jasnejše vokale. Potopite se v edinstveno kakovost glasbe, filmov in iger Z zvočniškim modulom HT-A7000 glasba oživi kot še nikoli doslej. Odkrijte nov način poslušanja z zvokom 360 Reality Audio​1​2, ki prinaša resnično vseobsežen zvok za doživetje kot bi bili na koncertu v živo ali v snemalnem studiu. V zvoku 360 Reality audio lahko uživate s pretočno glasbo iz storitev Amazon Music HD, Deezer, nugs.net in TIDAL​3. Ali pa zahvaljujoč visoki ločljivosti zvoka High-Resolution Audio uživajte v glasbi točno tako, kot so si zamislili sami ustvarjalci.


Zvočniški modul HT-A7000 se ponaša tudi s funkcijo DSEE ExtremeTM, ki uporablja umetno inteligenco Edge-AI za povečanje ločljivosti stisnjenih digitalnih datotek v realnem času. Funkcija povrne polni razpon zvoka, ki se je izgubil s stiskanjem ter tako ustvari bogatejšo, popolnejšo izkušnjo poslušanja. Ob predvajanju prek zvočniškega modula HT-A7000 se v celoti ohrani originalna kakovost slike, kar zagotavlja popoln užitek v filmih. Igre in filmi bodo zdaj še bolj vznemirljivi in realistični, saj HT-A7000 podpira vse najnovejše formate, kot so 8K HDR, 4K 120 in Dolby Vision.
Še več globine z dodatnim globokotoncem in zadnjimi zvočniki Za še globlje base lahko dodate brezžični globokotonski zvočnik. Z dodatnim zunanjim globokotoncem namreč vgrajeni globokotonec prevzame skrb za srednje base in vokale, medtem ko se dodatni brezžični globokotonski zvočnik osredotoči na zvoke najnižjih frekvenc.
Za bogate base izberite dodatni globokotonec SA-SW5. Ta se ponaša s 300 vati globokih basov, ki prihajajo iz 180 mm zvočnika s pasivnim elementom za oddajanje zvoka. Ali pa izberite model SA-SW3 – kompakten bas-refleksni globokotonec z 200 vati moči in 160 mm zvočnikom. Za še vznemirljivejšo kinematografsko izkušnjo z zvokom, ki prihaja neposredno izza vašega hrbta, pa dodajte še brezžične zadnje zvočnike SA-RS3S s skupno 100 vati širokega prostorskega zvoka in možnostjo pritrditve na steno. Prostorski zvok, ki se popolnoma prilega vašemu prostoru Zvočniški modul HT-A7000 ima vgrajene mikrofone, ki namesto vas opravijo vse delo za zagotovitev popolnega prostorskega zvoka v vašem prostoru. Zdaj vam ni treba več skrbeti za natančno postavitev zvočnikov. Tehnologija optimizacije zvočnega polja inteligentno izmeri višino in širino sobe ter zazna položaj morebitnega dodatnega globokotonca in zadnjih zvočnikov, nato pa optimizira zvok tako, da se popolnoma prilega postavitvi vašega prostora.
V optimiziranem zvočnem polju lahko z zvočniškim modulom HT-A7000 uživate z dodatnimi zvočniki ali brez. Ob tem velja izpostaviti, da je uporaba funkcije nadvse preprosta – samo aktivirajte jo v začetnih nastavitvah ali na začetni strani menija. Najboljši zvok s televizorji Sony zvočniški modul HT-A7000 s priloženim kablom povežete s televizorjem BRAVIA™​4 s sinhronizacijo Acoustic Center Sync, tako zvočniški modul kot televizor prevzameta vlogo sredinskega zvočnika v sistemu domačega kina. Na ta način bo govor, ki ga boste slišali, prihajal z natančno tistega mesta, kjer se v prizoru nahaja oseba – kar ustvarja popolno usklajenost zvoka z dogajanjem na zaslonu za še boljše doživetje gledanja.
Integrirani uporabniški vmesnik medtem poskrbi, da se nastavitve zvočniškega modula samodejno pojavijo v meniju hitrih nastavitev televizorja BRAVIA, s čimer postane upravljanje zvočnih načinov, zvočnega polja in glasnosti​5 nadvse preprosto.

Oblikovanje ‘Omnidirectional Block’
Zvočniški modul HT-A7000 in dodatni zvočniki sledijo oblikovalskemu konceptu ‘Omnidirectional Block’, ki ustvarja enoten videz izdelkov. Dovršeni zaobljeni robovi dodatno poudarjajo monolitno obliko, ki poskrbi za široko širjenje zvoka. Kombinacija vidnih tekstur materialov pa medtem zagotavlja, da se zvočniški modul in dodatni zvočniki podajo k videzu vsake dnevne sobe.

Uživajte v glasbi z vso družino
Enostavno dostopajte do priljubljenih glasbenih storitev, kot je Spotify ter pretočno predvajajte vse svoje priljubljene albume in sezname skladb s tehnologijami Chromecast, Spotify Connect™ in Apply AirPlay 2. Brezžično lahko pretočno predvajate skladbe iz svojega pametnega telefona s tehnologijo Bluetooth® ali uporabite vgrajeno povezavo Wi-Fi za predvajanje glasbe iz drugih naprav.

Glasovno upravljanje
Zvočniški modul je združljiv z napravami, ki podpirajo storitev Google Assistant​6 ter imajo vgrajeno funkcijo Chromecast built-in. Prav tako je združljiv tudi z napravami, ki podpirajo storitev Amazon Alexa​7 ​8. Z aplikacijo Google Home samo dodajte zvočniški modul HT-A7000 v svojo skupino zvočnikov in že boste lahko predvajali glasbo, spreminjali glasnost ter upravljali mnoge funkcije kar s svojim glasom

Enostavno povezovanje
Zvočniški modul HT-A7000 je že takoj, ko ga vzamete iz škatle, skoraj pripravljen na uporabo. Samo priklopite ga na elektriko, povežite s televizorjem prek povezave HDMI eARC ter ga vklopite. Na voljo so sicer vse povezave, ki jih potrebujete za uživanje v neverjetni izkušnji prostorskega zvoka: USB, optični in analogni zvočnih vhod, vhod in izhod HDMI (eARC) ter izhod S-CENTER za združljive modele televizorjev BRAVIA.

Cene in razpoložljivost
Zvočniški modul HT-A7000 bo na voljo po predvideni maloprodajni ceni 1.300 eHT-A7000vrov od septembra 2021 dalje.
Dodatni globokotonec SA-SW5 bo na voljo po predvideni maloprodajni ceni 700 evrov od septembra 2021 dalje.
Dodatni globokotonec SW-SW3 bo na voljo po predvideni maloprodajni ceni 500 evrov od septembra 2021 dalje.
Brezžični zadnji zvočniki SA-RS3S bodo na voljo po predvideni maloprodajni ceni 500 evrov od septembra 2021 dalje.

Dodaj odgovor