Skupina United Group prevzema grškega operaterja Wind Hellas

SkupinaUnited Group, vodilni ponudnik telekomunikacijskih storitev in medijskih vsebin v jugovzhodni Evropi, je danes objavila, da je z družbo Crystal Almond Holdings Limited sklenila dogovor o prevzemu grškega telekomunikacijskega operaterja Wind Hellas, enega od treh ponudnikov mobilnih storitev v državi.

Znotraj skupine United Group v Sloveniji poslujejo družba Telemach s storitvami EON, Total TV in mobilnimi paketi družine VEČ, televizija Sportklub ter platforma za e-poslovanje Shoppster.

Telekomunikacijski operater Wind svojim uporabnikom ponuja mobilne, fiksne, internetne in televizijske storitve, ki jih koristi 4,2 milijona uporabnikov. Družba Wind-Hellas letno ustvari več kot 500 milijonov evrov prihodkov.

Dogovor skupini United Group omogoča, da Wind združi s svojim obstoječim grškim ponudnikom plačljive televizije Nova in tako vzpostavi operaterja konvergenčnih storitev, ki se bo na trgu fiksnega širokopasovnega interneta in televizijskih storitev pozicioniral kot drugi največji.

Na privlačnem trgu z velikim potencialom za rast bo kombinacija Wind-Nova prinesla konvergentne ponudbe, nove tehnologije in vrhunske storitve, kar bo zagotovilo dodatno vrednost uporabnikom v Grčiji.

Nikos Stathopoulos, partner v skladu BC Partners in predsednik skupine United Group je dejal: »Prevzemi in integracija uspešnih lokalnih ponudnikov telekomunikacijskih storitev in vsebin v našo platformo so ključni del evropske strategije rasti skupine United Group. Za nas je grški trg ključnega pomena in s prevzemom podjetja Wind bomo lahko ustvarili vodilnega ponudnika konvergenčnih storitev ter z naložbami v omrežno infrastrukturo, vsebine, tehnologije, inovativne izdelke in storitve pomembno prispevali k razvoju grškega telekomunikacijskega trga ter  postali vodilna sila digitalizacije v državi.«

Izvršna direktorica skupine United Group, Victoriya Boklag, je dejala: »Ta dogovor potrjuje dolgoročno zavezo skupine United Group grškemu trgu. Z uspešnim poslovanjem na mobilnem trgu Wind odlično dopolnjuje strokovno znanje družbe Nova ter skupine United Group na področjih telekomunikacijskih in medijskih storitev. S podjetjem Wind prevzemamo uspešno podjetje, ki nam bo omogočilo, da okrepimo svojo prisotnost in kupcem po vsej Grčiji ponudimo več.«

Prevzem bo predvidoma zaključen leta 2022, po običajnih regulatornih odobritvah.

Dodaj odgovor