Acer Aspire 7: premium izbira med prenosnimi računalniki

Računalniki so naši največji prijatelji in nepogrešljiv pripomoček v modernem poslovnem, šolskejm in domačem okolju. To je realnost razvite družbe.

Acer Aspire 7 je prenosnik najvišjega razreda proizvajalca ACER a je kljub temu cenovno dostopen srednjemu sloju

Prenosni računalniki so že pred COVID-19 kraljevali na poslovnem področju, v zadnjem času pa so vse bolj priljubljeni tudi za domačo in šolsko rabo. Pomembna prednost pred stacionarnimi računalniki je prenosljivost in zmožnost, da svoj stroj namenjen delu oziroma zabavi odnesemo s seboj, ko menjamo lokacijo. V stanovanju oziroma hiši pa lahko delamo v več različnih prostorih. Bodisi je to kuhinja, dnevna soba, delovna soba ali otroška soba.

Zadnje leto je bilo za uporabnike slabo, saj je bilo opaziti pomanjkanje izdelkov s področja računalništva, manjšo izbiro in dvig cen. Krivo je bilo pomanjkanje sestavnih delov v dobaviteljski verigi in tudi COVID-10 pandemija ni pomagala.

Zato je prenosnik Acer Aspire 7 še toliko bolj pozitivna najdba. V trenutni neugodni situaciji je Acer prenosnik s svojo vrhunsko strojno opremo in primerno ceno resnično pravi računalniški diamant. Povrh vsega pa ga lahko najdete pri znanem slovenskem ponudniku Notesniki.si in ne potrebujete manevrirati na tujih spletnih straneh.

Predvsem ga bodo veseli zahtevnejši uporabniki saj predstavlja najvišjo serijo razreda Aspire, ki se začne z modelom 1, nadaljuje z modelom 3 in 5 ter konča pri modelu 7.

Vgrajen zmogljiv procesor AMD Ryzen 7 tadnje generacije in 3D grafični pospeševalnik Nvidia sta skupaj zmožna poleg poslovnih in šolskih aplikacij poganjati tudi 3D igre. Odlična kombinacija.

S čim nas je navdušil prenosni računalnik Acer Aspire 7?

Med računalničarji še vedno velja ideja, da se prenosni računalniki težko primerjajo z namiznimi računalniki. V preteklosti je to prav zagotovo držalo, vendar je tehnologija močno napredovala do te mere, da se na številnih področjih prenosniki brez problemov primerjajo s svojimi namiznimi konkurenti. Pa še v nahrbtnik jih lahko stlačite in odnesete s seboj na planinski izlet, kar pa za namizne računalnike gotovo ne velja.

In kakšne so specifikacije tega super modela? Acer Aspire 7 poganja novi Intel Core i7 procesor , ki deluje na osnovni frekvenci 2,6 GHz, v turbo načinu pa se povzpne vse do 5,0 GHz. Ima 6 jeder in 12 procesorskih niti, kar v računalniškem jeziku pomeni, da ne boste imeli težav z večopravilnostjo. Istočasno tipkanje, brskanje, poslušanje glasbe, ustvarjanje vsebine in gledanje filmov bo potekalo brez zatikanja. Poleg tega pa boste lahko še trgovali na borzi s svojimi delnicami ali kripto valutami in preverjali delovanje svojega mining riga. Novi Intel procesor ima 4 MB L2 spomina in 8 MB L3 spomina. Zelo impresivno. Prenosnik vsebuje še 16 GB DDR4 sistemskega pomnilnika, ki deluje na frekvenci 3200Mhz. To je privzeta konfiguracija v številnih prenosnikih višjega razreda, ki se je izkazala za dovolj dobro za najzahtevnejše uporabnike in tudi najnovejše igre.

Acer se je pri modelu Aspire 7 odločil za priljubljeno diagonalo zaslona 15,6 palcev oziroma 39,6 centimetrov. Zaslon podpira FHD kvaliteto, kar pomeni, da se vsebina prikazuje v ločljivosti 1920 x 1080. Zaslon ima tudi vgrajeno funkcijo ComfyView, ki vas ščiti pred bleščanjem zaslona. Slika je izjemno barvita in kontrastna.

Za shranjevanje podatkov poskrbi bliskovito hiter NVMe SSD pogon s kapaciteto 1024 GB. Acer Aspire 7 ne ponuja dodatnega HDD pogona, kar pa ne bo predstavljalo težav, saj je 1024 gigabajtov več kot dovolj za veliko večino uporabnikov. V primeru, da se znajdete v prostorski stiski, pa priporočamo, da priklopite zunanji trdi disk, ki je ugodna in predvsem enostavna rešitev. 4 TB verzijo velikosti 2,5 palca dobite pri Notesniki.si za ugodnih 120 EUR.

Kaj pa grafična kartica?

Nvidia je zakon in integrirane grafične kartice Intel prejšnje in tudi najnovejše generacije se lahko v vseh pogledih skrijejo. 4 GB spomina bo dovolj za poganjanje večine 3D streljačin pri resoluciji 1920×1080. Tako boste lahko na prenosniku brez skrbi zagnali Fortnite, Minecraft, CSGO, Need for Speed ali Forza. Vgrajena Nvidia 1650 spada med rešitve, ki so cenovno sprejemljive in hkrati dovolj zmogljive. V povprečju je 1650 Mobile 97% hitrejša od verzije Intel IRIS XE.

Doseganje 60 slikic na sekundo, kolikor je osveževanje zaslona za grafiko 1650 ni noben problem.

Kaj pa priklopi in povezljivost?

Kot se spodobi za večino prenosnikov je model Acer Spire 7 opremljen z brezžičnima povezljivostnima standardoma BLUETOTH in WLAN. Na področju fizičnih priklopov za zunanje naprave, pa je opremljen več kot odlično:

LEVA STRAN PRENOSNIKA:
-Klasičen LAN priklop
– HDMI priklop
-USB Type C priklop
– 2x klasičen USB priklop

DESNA STRAN PRENOSNIKA:
– priklop za napajanje
– 1x klasičen USB priklop
– Vhod za slušalke ali zvočnike

Potrebno pa je seveda omeniti kakovostno ohišje, osvetljeno tipkovnico in čitalec prstnih odtisov. Kot vidite je prenosnik Acer Aspire 7 pripravljen na vse in še več. Na vas pa je ali se boste odločili za njega ali za katerega od drugih modelov ACER, ki so v akciji pri podjetju Notesniki.si.

Izdelki podjetja CER so na tekmovanju Reddot leta 2020 prejeli kar 11 nagrad.


Dodaj odgovor