Pošta Rusije bo začela dostavljati pošiljke s pomočjo robotov

V naslednjih nekaj mesecih bo Pošta Rusije začela dostavljati pošiljke iz 27 poslovalnic z uporabo avtonomnih dostavnih robotov Yandex.

Novico je objavil portal RBK s slicevanjem na izjavo podjetja.

Ruski državljani bodo lahko spremljali lokacijo robota na zemljevidu, in ko bo pošiljko dostavil na naslov, bodo prejeli sporočilo po telefonu.

Uporabnik bo nato prejel potrditveno kodo, ki jo bo vtipkal v aplikacijo, rover bo odprl pokrov, prejemnik pa bo lahko prevzel pošiljko.
Razdalja dostave bo lahko tudi do dva kilometra od izhodišča. Storitev bo mogoče uporabljati prek aplikacije na telefonih s sistemom Android, začetna cena pa bo en rubelj, so sporočili iz podjetja.

Pred časom je Yandex vzpostavil avtonomno dostavo hrane v Moskvi in ​​Innopolisu blizu Kazana. V ruski prestolnici je to vrsto dostave mogoče uporabiti v poslovnem okrožju “Beli trg” v bližini podzemne postaje Belorusskaja. Naročila dostavljajo iz Marukame, Steak it Easy, Boston Seafood & Bar, Prime, Paul in Cheese Connection. Tudi v Innopolisu roboti dostavljajo naročila iz restavracij, v prihodnosti pa jih nameravajo uporabiti tudi za pomoč prebivalcem mesta.

Dodaj odgovor