V Rusiji izdelan nov prenosnik za shranjevanje tajnih podatkov

V Rusiji so izdelali novo različico zaščitenega prenosnika za tajne podatke. Računalnik ima ruski operacijski sistem MSVS in modul “Sobolj” za avtoriziran vnos podatkov. Vse to ga ščiti pred nepooblaščenim dostopom in omogoča varno shranjevanje in obdelavo podatkov ter tudi najbolj strogo varovanih skrivnosti.

Prenosnik za tajne podatke je bil predstavljen na mednarodnem vrhunskem srečanju v Moskvi, posvečenem telekomunikacijam.

Projekt je predstavil holding Roselektronika, ki je del korporacije Rostech, poroča agencija RIA Novosti. Novi model je dopolnil linijo prenosnikov, ki se že množično proizvajajo za oborožene sile Ruske federacije. Holding je poudaril, da ima računalnik ruski operacijski sistem MSVS in modul “Sobolj” za avtoriziran vnos podatkov. Vse to ga ščiti pred nepooblaščenim dostopom in omogoča varno shranjevanje in obdelavo podatkov ter tudi najbolj strogo varovanih skrivnosti.
“Roselektronika”Roselektronika

Ta prenosnik se bo uporabljal tudi pri terenskih testiranjih, vojaških manevrih in operacijah. Njegova teža je zmanjšana za 30 %, ker je izdelan iz magnezijeve zlitine brez izgube hermetočnosti in trdnosti.

Dodaj odgovor