Najboljša RTX3080 kartica? Gigabyte Vision v beli barvi! Prelepa je!

Podjetje Nvidia nas je pred kakim letom presenetilo in razveselilo z najnovejšimi grafičnimi karticami serije RTX 3000. Med zmogljivejšimi je model RTX 3080, ki ima 10 GB spomina in brez problema poganja vse igre v 4K resoluciji, edino pri Cyberpunk igri se mu malo zatika. A Cyberpunk je zgodba in škandal za sebe! Za vse ostalo pa je ta kartica več kot primerna.

Kartica se lahko pohvali s sledečimi specifikacijami:

VmesnikPCI-E
CHIPGeForce RTX 3080 – Desktop LHR
Delovni takt [MHz]1440-1800 Mhz
HlajenjeVentilator 3x
Vrsta spominaGDDR6X
Delovni spomin (RAM)10 GB 1188 Mhz, 19Gbps, 320 bit
Spominsko vodilo [bit]128
HDMIDA – 2x
DisplayportDA – 3x
Proizvajalec čipaNVIDIA

V spodnjem videju si lahko pogledate kaj si o kartici mislijo o kartici na youtube kanalu Tryte, ki ima kar 18300 naročnikov.

Če boste tako kartico kupili vašem mulcu za nažiganje iger vam bo hvaležen. Gotovo bo med večjimi frajerji na vasi in računalnika nekaj let ne bo rabil nadgraditi. A ne pozabite, da takšna kartica potrebuje tudi malo močnejši napajalnik in če je kartica v računalnikom z preveč počasnim procesorjem jo bo ta procesor upočasnjeval oziroma botelneckal in kartica ne bo prišla do polnega potenciala. Trenutne cene za model Gigabyte Vision Geforce RTX 3080 so okoli 1900 EUR z DDV.

V kolikor pa jo potrebujete za vašo delovno postajo, pa naj pohvalimo obilico priključkov na zadnji strani kartice, ki vam omogočajo priklop kar 5 monitorjev na računalnik. Tri boste povezali preko displayport vhoda in dva preko vhoda hdmi. Za estetsko naravnane uporabnike, ki imajo na računalniku prozorno stranico pa je prav gotovo pomemben podatek, da je kartica prelepe bele barve in bo gotovo polepšala in pohitrila vaš računalnik.

Dodaj odgovor