Najboljši nakup ta hip med prenosniki ACER je gotovo Swift 3 ali pa Aspire 5

Prenosniki ACER so vedno bolj priljubljeni tudi v Sloveniji in kot prav posrečena kombinacija se je izkazal model SWIFT 3, ki ima vgrajen procesor AMD Ryzen 5 4500U ali Intel Core i5 v kombinaciji z 8 GB ali 16 GB spomina in 512 GB SSD diska. Prelep, lahek in hiter prenosnik sliko izrisuje na 14 paličnem zaslonu z resolucijo 1920×1080 pikslov. Slika je čista in kontrastna. Modeli Swift 3 so namenjeni uporabnikom, ki bodo delali doma in na poti. Acerjev model srednjega razreda tehta vsega 1,2 kg in je zato prav prijeten za prenašanje na okoli. Prenosnik pomeni računalnik, ki ga lahko prenašamo naokoli in ravno zato smo navdušeni nad modeli z diagonalo zaslona 14,0 palcev , saj so ti modeli res priročni in lažji. Prav fino je s torbico na rami odšibati na naslednji sestanek in ta torbica ni težka, vsebuje pa zmogljiv računalniški sistem, ki bo kos različnim opravilom.

Swift 3 modeli so na voljo s procesorji Intel in AMD.

Na prenosniku so serijsko naloženi Microsoft Windows 10 v Angleškem ali Slovenskem jeziku. Kdor pa želi, pa lahko z nekaj kliki ob povezavi v splet programsko opremo brezplačno nadgradi na verzijo Microsoft Windows 11. Pri prenosniku Swift 3 je potrebno omeniti obilico priklopov, ki omogočajo raznoliko povezljivost. Prenosnik ima poleg klasičnega priključka USB, tudi manjši priključek USB C, HDMI izhod in vhod za slušalke ali zunanje zvočnike. Ne manjka pa niti čitalec prstnih odtisov in razno razne brezžične povezave, med katerimi je potrebno omeniti, da v prenosnik ni vgrajen WIFI 5 vmesnik, ampak hitrejša verzija vmesnika WIFI6.

Model Swift 3 je lahek in hiter. Uporablja ga veliko različnih glasbenih ustvarjalcev po svetu.

Prenosnik je s svojim operacijskim sistemom Microsoft Windows široko programsko podprt in je tako namenjen različnim uporabnikom. Veseli ga bodo tako šolarji za pisarniške aplikacije, domači uporabniki za zabavo in tudi glasbeni ustvarjalci kot so DJ-i in podobno. Vsi uporabniki so veseli hitrih komponent in tukaj se prav super odrežejo procesorji AMD Ryzen serije 5, ki so dovolj hitri in zmogljivi, da pri vsakodnevnih opravilih ne rabimo čakati predolgo, da so posamezen program odpre in zažene.

Ryzen 5 4500U procesor je procesor z normirano porabo 10-25W in dela z frekvenco do 4.0 Ghz.

Je na voljo več različnih modelov Swift?

Da! Na voljo so modeli z INTEL in AMD procesorji. Cene modelov Swift 1 in 3 pa se glede na opremo in vgrajene komponente gibljejo med 349 EUR z DDV in 799 EUR z DDV. Cene so glede na konkurenco odlične in ob uporabi prenosnika smo imeli dober občutek. Ohišje je od zunaj narejeno z kakovostne plastike, v notranjosti pa je magnezijeva kletka za večjo trdnost. Določeni modeli Swift 3 imajo tudi osvetljeno tipkovnico. Za najbolj zahtevne uporabnike so na voljo tudi modeli z procesorjem Intel Core i7 in 8 GB spomina ter kar 1 TB SSD diska za ceno 799 EUR z DDV. Za manj zahtevne pa so na voljo modeli Swift 1 s procesorjem Intel Pentium in 4 GB spomina za 349 EUR. Pri modelih ACER res vsak najde nekaj zase. Daleč največjo ponudbo prenosnikov ACER daleč na okoli pa najdete pri trgovcu Geri Computer d.o.o., ki ima lepo založeno in opremljeno trgovino v Mariboru na Titovi Cesti 49. To je tam ko z Titove ceste nasproti Avtobusne postaje Žohar zaviješ na nasipno ulico. Ja. Spodaj pod Salonom vrat Lip Bled so Notesniki.si.

Model Acer Aspire 5 z numeričnim delom tipkovnice in zaslonom diagonale 15,6 palca

Kaj pa če bi želel malo večji notesnik?

Obstajajo pa seveda tudi drugačni uporabniki, ki prenosnik uporabljajo več v pisarni in manj na poti. Želijo si večji zaslon in za njih je numerični del tipkovnice nujno zlo. Za take uporabnike pa je podjetje ACER pripravilo cenovno dostopne modele ASPIRE 5. Prenosniki ACER ASPIRE 5 so opremljeni s procesorji Intel in AMD. V primerjavi z modeli SWIFT so malo večji, malo bolj zmogljivi in imajo kot zgoraj napisano numerični del tipkovnice. Serija ASPIRE 5 ima vgrajeno tudi že močnejšo 3D grafično kartico, ki omogoča zaganjanje osnovnih 3D iger. Namenjeni so torej resnemu delu in zabavi hkrati. Eden prav posrečenih modelov ASPIRE 5 je model z kodnim imenom NX.HWEEF.001. Slednji ima vgrajen mobilni procesor AMD Ryzen 5 4500U, 8 GB spomina in 512 GB SSD diska. Za poganjanje osnovnih računalniških iger pa bo poskrbela ločena grafična kartica AMD RADEON RX 640 z 2 GB spomina. Pravi nakup za samo 649 EUR z DDV. Kot vidite je izbira modelov ACER zelo raznolika in vseh modelov prav gotovo ne moramo opisati v tem kratkem članku. Lahko pa odsurfate na podstran o prenosnikih ACER in si pogledate pestro izbiro, ki je na ogled tudi v Mariborski trgovini Geri Computer na Titovi cesti. Trenutno so na voljo modeli, ki stanejo od 299 EUR z DDV.

Kdo oziroma kaj pa je podjetje ACER?

Podjetje Multitech se je leta 1987 preimenovalo v Acer in vstopilo na borzo. Leza 1990 so kupili podjetje Altos Computers Systems , leta 1997 pa so prevzeli posel s prenosnimi računalniki od podjetja Texas Instruments in njihovo linijo izdelkov Travel Mate, ki se izdeluje še danes. Acer pa ne izdeluje samo zase ampak pod OEM znamko tudi za druge proizvajalce kot so recimo IBM. Leta 2000 je podjetje Acer z 35.000 zaposlenimi doseglo promet v višini 9,9 milijarde dolarjev. Leta 2007 se je Acer širil tudi po Ameriškem trgu in za 710 milijonov dolarjev kupil tretjega največjega proizvajalca računalnikov v Ameriki podjetje Gateway in s tem tudi Packard Bell in Emachines. Leta 2013 je Acer predstavil svoja prva dva mobilna telefona. Leta 2001 pa je sponzoriral Francosko ekipo formule 1 Prost Gran Prix.

Leta 2009 je bil Acer drugi največji proizvajalec računalnikov na svetu pred podjetjem za podjetjem HP in pred podjetjem DELL. Leta 2007 je bil letni promet podjetja 14 milijard dolarjev. Leta 2010 je podjetje že imalo 19,9 milijarde dolarjev prometa. A promet je začel počasi upadati in leta 2014 je upadel na malo čez 10 milijard zelencev. Nemška podružnica podjetja ima sedež v bližini mesta Hamburg. Kot mednarodno podjetje je ACER razvejano in ima torej več podružnic in v svoji zgodovini je že kupilo oziroma pripojilo kar nekaj različnih podjetij. Podjetje je natančno strukturirano po segmentih in ima močan sistem, ki zagotavlja red in stabilnost.

Vidite torej, da za izdelki Swift in Aspire stoji priznano mednarodno podjetje z zgodovino. Trgovec Notesniki.si pa je v Sloveniji dejaven tudi že od leta 2003 in njegov moto je “Za vas je dovolj dobro le najboljše” in “Zadovoljne stranke so naš cilj”. Pri Notesniki.si pa imajo na voljo velike in male prenosnike. Takšne z Microsoft Windows in tudi takšne z Google Chrome OS. Poštnina pri naročilu nad 400 EUR je brezplačna, vabljeni pa ste tudi, da jih obiščete v lepi mali trgovinici v Mariboru.

Dodaj odgovor