Kateri je najboljši mini računalnik za vašo dnevno sobo?

Zgrajen na osnovi in uspehu modela ASUS PN50 je sedaj tukaj mini PC ASUS PN51. Na trg je torej prišla nova verzija mini PC-ja z kodnim imenom ASUS PN51, ki ponuja vse, kar je ponujal predhodnik plus hitrejše procesorje generacije AMD Mobile 5000 v sklopu z bolj zmogljivo grafično kartico. Sistem je torej še vedno lep, majhen in kakovosten! A po novem še bolj zmogljiv. Močnejši model s procesorjem Ryzen 7 5700U je kot barebone system brez diska in spomina na voljo za 489 EUR z DDV. Vip sestavljen model z 1024 GB SSD NVME diska in 16 GB spomina ter Microsoft Windows 11 SLO pa je na voljo po akcijski ceni samo 749 EUR z DDV pri trgovcu Notesniki.si . Seveda pa si lahko model po želji s spominom in diskom še dodatno nadgradite. Odvisno seveda od vaših potreb in želja. Po našem mnenju je ASUS PN51 trenutno najboljši mini računalnik za vašo dnevno sobo ali pisarno v kateri nimate prostora za velik računalnik pod mizo!

ASUS Mini PC PN51 je ultra kompakten računalnik, ki zagotavlja zmogljivo delovanje za vrsto poslovnih in domačih namembnosti. V notranjosti je vgrajen najnovejši Ryzen 5000 mobilen procesor in grafična kartica Radeon Vega 7. Sistem podpira spominske module DDR4 SO DIMM s frekvenco 3200 Mhz. Z majhnimi merami je namenjen prostorom, kjer klasičen računalnik ne pride v poštev. Od sistemov za hišni kino do omejenih poslovnih okolij.

Zmogljivost
V primerjavi z prejšnjo verzijo je sistem hitrejši do 20,2% pri klasičnih opravilih in do 58,2% pri večopravilnosti. Sistem zagotavlja zmogljivost za vsak dan!

Podpora 4K resolucije
ASUS Mini PC podpira do 4 monitorje resolucije 4K pri osveževanju 60 Hz. Povezljivost z 4 zasloni je mogoča tako: en preko izhoda HDMI 2.0, dva tako da se uporabi Display port preko povezave USB-C in zadnji četrti da se poveže preko Display port povezave.Ultra realistična podpora 8K
ASUS Mini PC PN51 podpira tudi neverjetno visoko resolucijo 8K UHD preko povezave Display Port 1.4 ali preko povezave Type-C Display Port. To omogoča detajle, ki so 4x večji kot pri reoluciji 4K ali celo 16x večji kot pri resoluciji FULL HD. Specifično bo model PN51 resolucijo 8K osveževal z 30Hz, če bo monitor povezan preko enkratne DisplayPort povezave. Osveževanje 60 Hz pa se bo doseglo pri DisplayPort Dual-Mode (DP++).

Resna grafika
ASUS Mini PC PN51 je v svojem razredu zmagovalec glede zmogljivosti grafike. Hitrostni testi so pokazali 6849 točk v grafičnem testu 3DMark 11 in hitrostno prehiteli klasične procesorje za več kot 170%.
Visoka hitrost povezljivosti
ASUS Mini PC PN51 zagotavlja konkurenčno povezljivost preko več priklopov:
2x USB 3.2 Gen 2 Type C
1x DisplayPort 1.4
več mrežnih povezav

Konfiguracijsko mesto za več priklopov omogoča opcije:
VGA, Display Port, COM Port, LAN


Moderno in majhno ohišje
Z modernim izgledom in majhnimi merami bo ASUS PN51 lepo pasal v vsako okolje. Mere 115 x 115 x 49 mm in samo 0,62 litra volumna so pokazatelj, da so ASUS inženirji res naredili odlično delo. Možno pa je računalnik z VESA priklopom namontirati tudi na zadnjo stran zaslona računalnika.Vgrajeni procesorji
Osnova so procesorji proizvajalca AMD in sicer najnovejše generacije 5000. V Sloveniji sta na voljo modela s procesorjem AMD Ryzen 7 in AMD Ryzen 5. V tujini pa tudi šibkejša verzija s procesorjem AMD Ryzen 3. Serija s procesorjem AMD Ryzen 7 ima 8 grafičnih jeder in grafika dela na frekvenci 1900 Mhz. Procesor ima 12 MB predpomnilnika ter 8 jeder in 16 niti. Frekvenca delovanje pa je med 1.8 Ghz in 4.3 Ghz. Povprečna hitrost Passmark je 16,552 točk. Malo manj zmogljiv procesor AMD Ryzen 5 5500U pa ima vgrajenih 7 grafičnih jeder, ki delujejo pri frekvenci 1800 Mhz. Sam procesor ima 6 jeder in 12 niti, ter deluje na frekvencah med 2,1 Ghz in 4 Ghz. Predpomnilnika je 11MB in hitrostni rezultat Passmark pokaže 13,246 točk. Poraba obeh procesorjev je majhna in sicer do 15W. Maksimalna temperatura 105 stopinj celzija pa se zaradi dobrega hlajenja nikoli ne doseže.

Zaključek
ASUS Mini PC je torej odličen nakup za tiste, ki želijo majhen in hiter računalnik, ki bo še dolgo tehnološko dovolj zmogljiv za resne poslovne aplikacije ali domač zabavni center.

Pri podjetju Notesniki.si imajo na voljo različne izdelke s področja računalništva in novih tehnologij. Sprejemali bodo tudi DIGITALNI BON 2022. Izdelke pa vam lahko pošljejo po pošti ali pa jih prevzamete v njihovi trgovini na Titovi cesti 49 v Mariboru.

Dodaj odgovor