KAJ RAZKRIVAJO SKICE MODELA FABIA MONTE CARLO?

ŠKODA Auto z uradnimi oblikovalskimi skicami razkriva prve obrise nove modela FABIA MONTE CARLO.

Športno-trendovsko različico so pri češkem proizvajalcu avtomobilov premierno vpeljali pred enajstimi leti v drugi generaciji modela FABIA. Črni elementi, značilni za različico MONTE CARLO, še dodatno poudarjajo emocionalne linije in dinamične proporce četrte generacije modela FABIA. Za vizualne poudarke v športno zasnovani notranjosti poskrbijo materiali s karbonskim videzom in rdeči dekorativni elementi.

Skica zunanjosti novega modela modela FABIA MONTE CARLO prikazuje, kako značilni vizualni detajli te modelske različice še bolj poudarjajo emocionalnejši oblikovalski slog in dinamično podobo novega modela FABIA. Okvir mreže hladilnika je črne barve, prav tako tudi rob usmernika zraka na specifičnem sprednjem odbijaču z veliko spodnjo odprtino za dovod zraka. Črno lakirani so tudi difuzor v športnem zadnjem odbijaču in napis na pokrovu prtljažnika, pa tudi ohišji zunanjih ogledal, okenski okvirji, stranski pragovi in zadnji usmernik zraka. Na sprednjih blatnikih so oznake MONTE CARLO.

Notranjost je pretežno črne barve. Po višini nastavljiva športna sedeža imata integrirana vzglavnika, na večfunkcijskem športnem volanu s tremi kraki je oznaka MONTE CARLO. V usnje oblečene volanski obroč, ročico ročne zavore in prestavno ročico krasijo črni šivi. Načrtno umeščeni rdeči poudarki so na sedežnih prevlekah in vodoravnih dekorativnih letvah na armaturni plošči, na sredinski konzoli in na vpadljivo oblikovanih ročajih na vratih. Naslona za roke v sprednjih vratih in spodnji del armaturne plošče imajo specifičen karbonski videz.

Od leta 2011 nosijo dinamično-trendovski kompaktni modeli znamke ŠKODA oznako MONTE CARLO. S črnimi karoserijskimi detajli, športno zasnovano notranjostjo in še bogatejšo serijsko opremo obujajo spomine na uspehe znamke na legendarnem rallyju Monte Carlo. To različico opreme je ŠKODA predstavila pred enajstimi leti z drugo generacijo modela FABIA. Poleg njene naslednice so kasneje različice MONTE CARLO dobili tudi modeli CITIGO, YETI IN RAPID SPACEBACK. ŠKODA ima trenutno v ponudbi modela SCALA MONTE CARLO in KAMIQ MONTE CARLO, kmalu pa bo to paleto razširila nova FABIA četrte generacije.

Dodaj odgovor