Lenovo ThinkBook 14S Yoga se predstavi

Verjetno najboljši prenosnik srednjega cenovnega razreda je model Lenovo ThinkBook 14S Yoga, ki smo ga pred kratkim dobili na test. Ne gre za klasičen prenosnik ampak za kombinacijo med prenosnikom in tablico, saj so zatiči, ki držijo zaslon k ohišju zmožni vrtenja okoli lastne osi. Tako lahko prenosnik uporabljamo kot prenosnik, ali pa zavrtimo zaslon in prenosnik uporabljamo kot tablico. Materiali in izdelava so na prvi pogled vrhunski. Cena pa je glede na dobljeno več kot primerna.

FLEKSIBILEN IN ZMOGLJIV
Praktičen prenosnik in tablica v enem z imenom ThinkBook 14s Yoga 2 v 1 je debel samo 1,9 cm in tehta vsega 1,5 kg. Zaradi naprednega procesorja Intel 11. generacije pa kljub mobilnosti ne rabite varčevati z zmogljivostjo. Zaradi ležajev, ki omogočajo vrtenje zaslona za 360 stopinj lahko prenosnik uporabljate v 4 različnih načinih: kot prenosnik, jot tablico, kot šotor ali kot stojalo. Pohvale vredno pa je tudi serijsko vključeno pisalo, ki pri vsakem od načinov uporabe izboljša uporabnost. Serijsko je vgrajen NVME SSD disk in opcijsko lahko vgradite tudi drugi SSD disk. V kombinaciji s hitrim spominom je računalnik pripravljen za večopravilnost in ima hitre odzivne čase.

ELEGANTEN IZGLED
Kompletno ohišje modela Yoga 14s je narejeno iz metalnih materialov, torej ni plastično. Izdelava je kakovostna in izgled je na nivoju. V mineralno sivi barvi ima prenosnik prav lep posloven izgled. Določeni modeli v limitirani izdaji pa so na voljo tudi v mornariško modri barvi. Zaslon resolucije FULL HD vsebuje vgrajeno tehnologijo Dolby Vision in je zaščiten z Corning Glass premazom. Razmerje med ohišjem in zaslonom je 86%. Vgrajeni Harman zvočniki in 2 vgrajena mikrofona pa izboljšata izkušnje pri videokonferencah.

DOLGA AVTONOMIJA BATERIJE
Yoga 14s vsebuje zmogljivo baterijo, ki omogoča celodnevno delo. Če pa bi se baterija zaradi nadpovprečnih naporov kljub temu predčasno utrudila, lahko s pomočjo tehnologije za hitro polnjenje vaš moderen stroj napolnite do 80% kapacitete baterije v eni uri. Ko je računalnik popolnoma napolnjen lahko brez skrbi polnilec pustite doma.


HITRE POVEZAVE
Prenosnik vsebuje napreden Wi-Fi 6 za hitro in stabilno povezavo s spletom tudi na prenapolnjenih javnih povezavah. Poleg klasičnega USB 3.0 izhoda pa ima prenosnik vgrajen tudi Thunderbolt 4 in USB Tip-C priklop za povezavo z zunanjimi monitorji in drugimi napravami. Poleg tega je prenosnik kompatibilen z zunanjo docking postajo ThinkPad USB-C druge generacije in z docking postajo ThinkPad Hybrid USB-C docking postajo. Tako si lahko lepo in učinkovito uredite svoje delovno mesto.


DELAJTE VARNO
V gumb za vklop in izklop prenosnika je vgrajen čitalec prstnih odtisov, tako se lahko z pritiskom na gumb prijavite v sistem, brez da potrebujete vpisovati geslo. Gesla so del zgodovine. Web kamera pa ima vgrajeno fizično zaklopko in tako lahko kamero zakrijete in ste varni pred vdori nepovabljenih gostov tako vi kot vaši podatki.


NADGRADNJA NA WINDOWS 11 BREZPLAČNO
Z nakupom sistema Yoga 14S ste upravičeni do brezplačne nadgradnje operacijskega sistema Windows 10 na Windows 11! Več informacij najdete tukaj: https://www.microsoft.com/windows/windows-11-specifications

Dodaj odgovor