Evropa: Mediji boste poročali samo naše zgodbe! Poročanje drugačnih mnenj je prepovedano!

Evropska unija je z Uredbo Sveta EU 2022/350, ki je bila sprejeta 1. marca 2022 zvečer, določila prepoved oddajanja ruskima državnima medijema RT in Sputnik v državah evropske povezave. Z včerajšnjo objavo v Uradnem listu EU nova uredba, ki spreminja Uredbo EU št. 833/2014 o omejevalnih ukrepih zaradi delovanja Rusije, ki povzroča destabilizacijo razmer v Ukrajini, že velja.

Nova Uredba operaterjem določa prepoved prenosa oziroma distribucije določenih ruskih televizijskih programov, kot so RT-Russia Today English, RT-Russia Today UK, RT-Russia Today Germany, RT-Russia Today France, RT-Russia Today Spanish in medijskih storitev medijske hiše Sputnik. Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS v skladu s tem poziva operaterje, da Uredbo nemudoma izvršijo.

Odločitev Sveta EU temelji na obrazložitvi iz Uredbe, da imajo našteti mediji ključno vlogo pri spodbujanju agresije zoper Ukrajino, Ruska federacija pa prek omenjenih medijev izvaja propagandne dejavnosti, usmerjene na civilno družbo v EU in sosednjih državah ter pomenijo grožnjo javnemu redu in varnosti Unije.

Svet EU tako sprejema omejevalne ukrepe, po katerih je prepovedano oddajanje ali omogočanje, spodbujanje ali drugačno prispevanje k oddajanju katerihkoli vsebin s strani naštetih medijev, na kakršnikoli način. Prepovedani so prenos ali distribucija po kabelskih, satelitskih, IP-TV sistemih, ponudnikih internetnih storitev, internetnih platformah ali aplikacijah za izmenjavo videov, ne glede na to, ali so novi ali že prej nameščeni.

Kot še izhaja iz obrazložitve uredbe Sveta EU in sporočila za javnost Evropske komisije, ti ukrepi ne spreminjajo obveznosti spoštovanja pravic, svoboščin in načel Pogodbe o Evropski uniji. Pravica do obveščenosti je temeljna človekova pravica in EU si bo še nadalje prizadevala za svobodo medijev in pluralizem mnenj.  

To je ZGORAJ bila uradna objava povzeta z GOV.si . Sledi KOMENTAR!

Naj dodamo. Se spomnite zgodovine v Jugoslaviji? Nekaj časa je veljalo, da si moral STALINA Hvaliti. Če si ga Hvalil je bilo OK. Kdor ga je šinfal je šel v zapor. Kasneje se je čez noč stanje spremenilo in STALINA se več ni smelo HVALITI. Kdor ga je po novih pravilih hvalil je šel v zapor. In tukaj vidimo da veter piha včasih z leve na desno in včasih z desne na levo. Žalostno ampak realno!

KOMENTAR: Kaj pa vojne? Dvojna morala!

Vsi vemo da je svet na nek način razdeljen na LEVO in DESNO hemisfero. No mogoče so v ozadju strici z ozadja in samo izgleda da sta glavni AMERIKA z NATOM na eni strani in RUSIJA z ZAVEZNIKI na drugi strani, a pozabimo zdaj to. Dvojno moralo bi morali omeniti pri poročanju z vojn in izpostaviti lažnivosti medijev! Poglejte to sliko, ki smo jo našli na enem od socialnih omrežij od spodaj in si sami ustvarite svoje mnenje:

A ni čudno, da Amerika nikoli ni dobila mednarodnih sankcij ob vojnah, ki jih je sprovocirala? Rusija pa jih dobi en, dva, tri takoj? Zanimivo!

Dodaj odgovor