Matjaž Nemec SD se sprašuje, zakaj so uničili slovenski Konzulat v Ukrajini?

Matjaž Nemec se sprašuje o vzrokih za barbarsko dejanje raketiranja Slovenskega konzulata v Ukrajini. Včeraj so namreč Rusi raketirali stavbo v mestu Harkov v kateri je bil tudi naš konzulat.

Matjaž Nemec, član parlamentarnega odbora za zunanjo politiko in član SD, je po včerajšnjem uničenju slovenskega konzulata v Harkovu na družbenem omrežju Twitter objavil, da bi lahko bil ruski raketni napad povezan z anti Rusko retoriko premierja Janeza Janše, s katero spravlja našo državo v nevarnost. Takole je zapisal:

Borut Pahor in Janez Janša sta oba podprla Ukrajino. Pahor bolj politično zadržano je govoril o moralni prednosti Ukrajine, ki ni nikogar napadla, ampak je bila napadena. Janez Janša pa malo manj politično in bolj agresivno.

Janša je tudi ljudi nagovarjal, da se udeležijo shodov v podporo Ukrajine in Janša je tudi svoja oblačila obarval v Ukrajinske barve v podporo napadeni državi.

Vabljeni na shod in podprite Ukrajino tudi vi pravi Janša na svojem Facebook profilu.

Na Twit Nemca se je oglasil tudi Matej Lahovnik in Nemca ozmerjal!

Članek bi lahko še razširili, a pisati o temi kot je vojna ni ravno prijetno. Ljudje trpijo in bežijo. Politiki se kregajo, mladi fantje pa umirajo. Upajmo, da se norija čim prej konča in da bodo mirovna pogajanja uspešna. Janša bi ob trenuitnih dogodkih rad pomagal Ukrajini do čim prejšnjega članstva v EU.

Prav tako pa je tudi Borut Pahor pozdravil namero včlanitve Ukrajine v EU.

Je pa potrebno dodati, da včlanitev v EU ni enako včlanitvi v NATO in da je NATO že pred leti Rusiji zagotovila, da se NATO ne bo širil proti Ruski meji. A NATO se dogovora ni držala in Rusija se s širitvijo NATO pakta počuti ogrožena!

Ali je vzrok za napad strah pred širitvijo NATO pakta ali kakšne interne zamere med Rusijo in Ukrajino ali pa samo povračilni ukrep za krivice, ki jih je Ukrajina oziroma NATO prizadejala Rusiji, pa bo vedel le Vladimir Putin? Mogoče hoče Putin pokazati mišice, mogoče si želi naravne dobrine z Ukrajine ? Mogoče hoče zavzeti samo Luhansk in Donetsk, Ukrajino pa čez kratek čas zapustiti? Ali hoče zavzeti celotno Ukrajino? Bog si ga vedi! Upajmo, da se norija čim prej konča!

Na koncu pa še odgovorimo na vprašanje zakaj so uničili SLO Konzulat? Zelo verjetno zato, ker je bil ob nepravem času na nepravem mestu! In uničenje z govorjenjem Janeza Janše zelo verjetno ni imelo nobene povezave!

Dodaj odgovor