Snagini zaposleni med Mariborčane razdelili okrog 500 Bokashi Organkov

Poslanstvo Skaze je z inovativni produkti pomagati ljudem spreminjati navade in s tem ohranjati čistejši planet. Na tej poti se nam je pridružila tudi mariborska Snaga, ki nas je prepoznala kot kompetenčnega partnerja na poti proti zmanjševanju bioloških odpadkov v občini Maribor. Skupaj bomo dosegli številne skupne cilje – zmanjšanje količine bioloških odpadkov v gospodinjstvih in v sortirnicah, krožno gospodarjenje z biološkimi odpadki in nižji stroški zbiranja bioloških odpadkov.

V prvih dneh marca so Snagini zaposleni v sklopu pilotnega projekta med Mariborčane razdelili okrog 500 Bokashi Organkov, naših kuhinjskih kompostnikov, narejenih iz reciklirane plastike, ki predstavljajo osnovo za nastanek prvovrstnega komposta v naših domovih ter zmanjšajo količino bioloških odpadkov za 25%.

Ena prvih mariborskih družin, ki je v sklopu pilotnega projekta začela uporabljati naš Bokashi Organko, je družina Knuplež. 4-letni Žan biološke odpadke, ki se naberejo tekom dnevna, že pridno odlaga v Organka. Mariborčanom se je z našimi Bokashi Organki pri bolj gospodarnem ravnanju z biološkimi odpadki pridružil tudi mariborski župan Aleksander Saša Arsenovič. Direktor Snage Maribor Franc Dover Skazine kompostnike uporablja že dlje časa. Ker je navdušen nad prednostmi, ki jih bokashi kompostiranje prinaša, je njegova želja to prakso prenesti v čim več mariborskih domov. 

V Skazi smo ponosni, da v Mariboru raste skupnost, ki se je z našimi Bokashi Organki lotila trajnejšega ravnanja z biološkimi odpadki. Tovrstno prakso želimo razširiti po Sloveniji, Evropi in širše. Primer dobre prakse v tujini je Trajnostno mesto Dubaj, kjer tamkajšnji prebivalci naše Bokashi Organke uporabljajo od lanskega poletja.

Dodaj odgovor