Državni sekretar dr. Raščan je sprejel posebno odposlanko Kitajske za pobudo 16+1 Yuzhen

Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je sprejel posebno odposlanko Ljudske Republike Kitajske za pobudo držav srednje in vzhodne Evrope ter Kitajske 16+1, veleposlanico Hou Yuzhen.

državni sekretar dr. Raščan in posebna odposlanka Kitajske za pobudo 16+1 Yuzhen stojita pred zastavami, rokovanje
Državni sekretar dr. Raščan s posebno odposlanko Kitajske za pobudo 16+1 Yuzhen | Avtor Ministrstvo za zunanje zadeve1 / 2

Državni sekretar dr. Stanislav Raščan in veleposlanica Yuzhen sta izrazila veliko zadovoljstvo glede sodelovanja med Slovenijo in Kitajsko, tudi z vidika približevanja 30. obletnici vzpostavitve diplomatskih odnosov med državama. Strinjala sta se, da je politično in dvostransko gospodarsko sodelovanje med državama zelo dobro, predvsem slednje se je v zadnjem letu zelo intenziviralo. Odnosi s Kitajsko ostajajo visoko na agendi tudi na področju sodelovanja znotraj EU.

V okviru pobude 16+1 sta sogovornika med drugim razpravljala še o kmetijstvu, gozdarstvu, prehrani in športu. Pri slednjem sta posebej poudarila pomen sodelovanja v okviru zimskih športov.

Obisk se je zaključil z neformalnim srečanjem s profesorji iz Akademije za družbene vede Kitajske CASS (angleško Chinese Academy for Social Science).

Dodaj odgovor