Podjetje Ferrero začasno ustavilo proizvodnjo v svojem belgijskem obratu v Arlonu

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je bila včeraj s strani zastopnika proizvajalca Ferrero za Slovenijo (Ferrero Hrvaška) obveščena o zadnjih ugotovitvah oblasti pristojnih za nadzor nad varno hrano v njihovem belgijskem obratu, v katerem proizvaja določen nabor čokoladnih izdelkov. Zaradi pojava zastrupitev je bilo delovanje obrata belgijskega obrata v Arlonu začasno ustavljeno njihovi izdelki pa odpoklicani.

Zastopnik podjetja Ferrero za Slovenijo (Ferrero Hrvaška) je UVHVVR včeraj obvestil, da je zaradi pojava zastrupitev, povezanih z uživanjem izdelkov, proizvedenih v tem obratu, ter na podlagi ugotovitev nadzora, podjetje Ferrero začasno ustavilo delovanje svoje belgijske tovarne, ki se nahaja v mestu Arlon. Odpoklicani so bili izdelki vseh lotov, ki so se tam proizvajali. Takoj je stekel tudi odpoklic vseh izdelkov vseh lotov, ki so se tam proizvajali. Gre za naslednje izdelke:

  • Kinder Surprise T6,
  • Kinder Happy Moments,
  • Kinder Mini Mix Peluche T133g (polnjene igračke),
  • Kinder Surprise Maxi 100g,
  • Kinder Schokobons.

Proizvodi se umikajo iz številnih trgovin,  izvajanja odpoklica UVHVVR preverja tudi na terenu. Podrobnejši podatki o odpoklicanih proizvodih bodo objavljeni na spletnih straneh odgovornih podjetij, UVHVVR pa bo informacijo povzela na svoji spletni strani med Obvestili za potrošnike. Nekateri trgovci so odpoklicali tudi druge proizvode, ki so se prodajali že pred časom,   zato je pomembno preveriti  mesto proizvodnje.

Družba Ferrero je potrdila, da je prišlo do določenih pomanjkljivosti, vključno z obveščanjem, kar je pripeljalo do zaprtja tovarne. Tovarna bo ponovno odprta,  ko bo pristojni organ za varnost hrane potrdil ustreznost vseh sprejetih korektivnih ukrepov. Odpoklic proizvodov se nanaša na vse čokoladne izdelke za otroke in vse lote, proizvedene izključno v obratu v mestu Arlon v Belgiji. Tovarna proizvede približno 7 % celotnega obsega izdelkov po vsem svetu, kar pomeni, da niso sporni vsi Kinder proizvodi. Podatek o mestu proizvodnje je praviloma naveden na deklaraciji, zato lahko potrošniki to tudi sami doma preverijo.

Potrošnikom svetujemo, naj proizvode, ki so bili proizvedeni v belgijskem obratu ne zaužijejo, temveč vrnejo na mesto nakupa ali zavržejo.

Dodaj odgovor