Argo Blockchain si bo sposodil 70 milijonov USD od NYDIG za nakup mining rigov

Ameriško Rudarsko podjetje bo kupilo več strojne opreme za njihov obrat Helios v Teksasu.

Crypto rudarsko podjetje Argo Blockchain (ARB) verjame v rudarjenje oziroma posojanje digitalne moči lastne računalniške opreme za izvajanje naprednih računskih operacij in si bo od hčerinskega podjetja od New York Digital Investment Group (NYDIG) izposodilo 70,6 milijona zelencev.

Argo, ki ima tržno kapitalizacijo 385 milijonov zelencev je najavilo posojilo v višini 26,6 milijona zelencev v mececu Marcu, kar pomeni da si je zdaj skupno izposodilo 97,2 milijonov zelencev za poganjanje kripto operacij.

Argo pričakuje da bo obrat Helios v Dickens County, ki je blizu TExas Panhandle obratoval z 200 megawati elektrike. Ampak omeniti je potrebno tudi, da ima obrat kapaciteto obratovanja do 800 MW, kar bi ga ob polni nadgradnji kapacitet naredilo za enega največjih rudarskih operacij na svetu. Podjetje je eno od redkih, ki za rudarjenje kupuje čipe podjetja Intel.

Posojilo, ki je bilo najavljeno v sredo bo izplačano v 8 rundah od Aprila do Julija z obrestno mero 12 % letno in bo zapadlo v 2 letih. Posojilo z Marca pa je bilo pridobljeno z letno obrestno mero 8,25% in bo vrnjeno v 4 letih.

Kot vidimo se v rudarjenje ne spuščajo samo posamezniki z doma sestavljenimi mining rigi, ampak tudi velika podjetja, ki po vzoru Kitajske, Švedske in Rusije sedaj gradijo velike rudarske farme tudi v Ameriki. Ti super računalniki so velik porabnik elektrike, ampak tudi velik ustvarjalec računske moči, ki se potem daje v najem različnim organizacijam bodisi za preračunavanje borznih transakcij, transakcij na trgu digitalnih kovancev ali drugih. Vsekakor donosen posel, če si lahko podjetje privošči kredit z 12 odstotno obrestno mero in še vedno računa na dobiček.

Med rudarji z grafičnimi karticami je zadnje čase najbolj priljubljen model RX 6600, ker ima izjemno malo porabo elektrike glede na dosežene MHS moči!

Dodaj odgovor