Odlični računalniki Lenovo z digitalnim bonom 150 EUR ceneje!

Ste si vedno želeli prenosnik, ki je kakovosten in hiter, na katerem boste lahko poganjali najnovejše igre in to za zmerno ceno! Tukaj je! Lenovo Legion 5 z 15,6 inch FULL HD zaslonom z osveževanjem kar 144 Hz za akcijsko ceno 1199 EUR z DDV. Zverino poganja hiter in zmogljiv procesor AMD Ryzen 7 četrte generacije. Družbo mu dela hiter NVME M2 SSD disk in kar 16 GB spomina. Ohišje je narejeno kakovostno in plastika se ne zvija, upogiba ali lušči. Monitor je kontrasten in tipkovnica je dobro vpeta v ohišje. Seveda ima tipkovnica vgravirane Slovenske znake in se ponoči sveti. Za ta prenosnik bi lahko rekli da je čez dan delovni stroj za službo ali šolo, zvečer pa zverina za nabijanje najnovejših 3D iger. Vse to omogoča najnovejša serija Nvidia RTX grafičnih kartic 2060 z kar 6 GB spomina uparjena skupaj s procesorjem AMD Ryzen 7 4800H, ki je hkrati hiter ter tudi varčen. Ohišje je zaradi zmogljivih računalniških komponent, ki se ob delovanju grejejo malo debelejše a še vseeno dovolj tanko za občasno prenašanje okoli.

NVIDIA RTX grafični pospeševalec omogoča RAY TRACING tehnologijo, ki uspešno zaganja igre in lahko izvaja tudi rudarjenje kripto valut

Lenovo Legion je za gamerje in za video montažo!

Nam se zdi zelo pomembna podpora za NVME SSD diske, ki so do 8x hitrejši od klasičnih SSD diskov in to je eden od večjih napredkov na področju računalništva v zadnjih letih. Medtem ko je nadgradnja procesorja iz leta v leto iz generacije v generacijo prinesla v povprečju do 10% hitrejše delovanje in majhno podaljšanje avtonomije baterije so napredki v generacijah SSD diskov prinesle veliko več. Danes se računalnik ne zaganja 1 minuto, ampak se vklopi v 10 sekundah. Poleg tega novi SSD diski porabijo manj elektrike in vse operacije na računalniku delujejo hitreje! Kaj pa grafika? Nimaš kaj! Veliko slikic na sekundo in nič zatikanja. Nvidia in AMD sta kot izgleda dobra kombinacija. V prenosnikih za ceno med 800 EUR in 2000 EUR sta ta dva igralca še vedno kralja. AMD se je dvignil in v primerjavi z podjetjem Intel konkretno izboljšal ponudbo na trgu mobilnih naprav. Zadnji podatki kažejo, da je AMD izpolnil in presegel poslovne rezultate in tudi statistike prodaje procesorjev AMD so fenomenalne.

Lenovo Legion 5 – 15,6 FHD LCD, AMD Ryzen 7 4800H, NVIDIA RTX 2060 – 1199 EUR z DDV pri Notesniki.si

Cene za serijo Lenovo Legion z 16 GB spomina in Nvidia grafično kartico RTX 2060 se začnejo pri 1199 EUR. Že ta izvedba sploh ni slaba izbira. Je v bistvu dovolj zmogljiva tudi za kakšnega arhitetka ali video montažerja. Za zahtevnejše pa so tukaj modeli z  Nvidia RTX3060 grafičnim pospeševalcem in še novejšo verzijo procesorja Ryzen generacije 5. Tukaj pa se zgodba začne pri 1299 EUR z DDV za model z diagonalo zaslona 15,6 palca in oznako Legion 5. ZA še bolj zahtevne uporabnike pa je tukaj serija Legion 5 PRO, ki je še kakovostnejša in ima vgrajen zaslon z diagonalo 16 palcev in resolucijo 2K. Tukaj pa je cena za dobro opremljen model 1899 EUR z DDV. Tukaj pa seveda dobimo procesor AMD Ryzen 7 in kar 32 GB sistemskega spomina. Ste torej zahteven kupec? Našli smo vaš novi delovni stroj!

Lenovo Legion 5 PRO -16 zoll 2K LCD, AMD Ryzen 7 5800H, NVIDIA RTX 3060 – 1899 EUR z DDV pri Notesniki.si

Če torej računalnik ne bo samo pisalni stroj ampak nekaj več, je sistem Lenovo Legion prava izbira za vas! Pri Notesniki.si so na prenosne računalnike specializirani že od leta 2003 in fantje tam pravijo, da je Legion zakon za zahtevne uporabnike, igralce iger, arhitekte in video montažerje. Pri LENOVO za sisteme LEGION pravijo: Ekstremno zmogljiv procesor, osupljiva grafična kartica, izjemno hiter hranilnik podatkov in še več. Naj bo gejmerska moč z vami, kamorkoli greste…. Kdor pa želi bolj elegantnega, tanjšega spremljevalca na katerem ne bo nažigal najnovejših iger pa se lahko obrne proti seriji Tinkbook, ThinkCenter, ThinkPad ali Flex. Obiščite www.NOTESNIKI.si , kjer vam bodo z veseljem strokovno svetovali.

Lenovo ThinkPad E15 G3 je za poslovne uporabnike!

Klasičen prenosnik za poslovno uporabo pa je prav gotovo model ThinkPad proizvajalca Lenovo. Ohišje in izgled nam je znano še z časov, ko se je proizvajalec imenoval IBM. Ohišje ni plastično ampak karbonsko in vsem znana črna barva opozarja na resnost situacije. Je pa res, da današnji Thinkpadi niso več tako debeli, kot so bili starejši modeli in tudi baterija drži bolj dolgo, pa vse je seveda konkretno hitreje. Prenosnik v primerjavi z modelom FLEX ali IDEAPAD stane pri enaki konfiguraciji v povprečju kakih 150 EUR + DDV več in zato dobimo tudi več kakovosti! Vpetje zaslona je bolj kakovostno. Namesto samo sledilne ploščice, ki jo uporabljamo kot miško dobimo poleg tega še dodaten rdeči gumbek. Tipkovnica je seveda razred za sebe in je namenjena konstantnemu tipkanju in torej več obremenitvam kot pri komercialnih namenih. Klasični cenejši prenosniki za množice več nimajo klasičnega LAN vhoda za mrežni kabel, ampak imajo samo WLAN povezavo za brezžično omrežje. Poslovni modeli ThinkPad imajo tako WLAN kot tudi žično LAN povezavo. Serijsko so prenosniki ThinkPad E15 G3 pri trgovcu Notesniki.si opremljeni ali z Microsoft Windows 10 PRO SLO ali pa z Microsoft Windows 11 PRO SLO. Vklopiš in dela!

Model ThinkPad E15 G3 ima vgrajen procesor AMD Ryzen 3, 5 ali 7

Posebnost modela E15 G3 je vgrajen mobilni procesor AMD Ryzen 5 5500U, ki ima 6 procesorskih jeder in 12 niti. Osnovna frekvenca delovanja je 2100 Mhz, ki pa se po potrebi za določen čas dvigne do vsega 4000 Mhz oziroma 4 Ghz. Povprečna poraba procesorja in s tem tudi moč proizvodnje toplote je 15W. Prednost pred konkurenco torej podjetjem Intel pa ima podjetje AMD v tem, da procesor ni zgrajen v arhitekturi 10nm, ampak v modernejšem postopku 7nm, kar pomeni, da na enako veliko rezinico silikona spravijo več! Posledično to pomeni manj gretja in večje zmogljivosti. Amd Ryzen 5 5500U v primerjavi s procesorjem Intel i5 1135G7 porabi do 11% manj energije in ima 2 jedri več. Pri zaganjanju testa Cinebench R23 Intel zmaga v kategoriji hitrosit enega jedra, AMD pa v kategoriji preračunavanja z več jedri. Podobni rezultati so pri testnih programih Passmark CPU in Geekbench 5. Pri internetnem glasovanju priljubljenosti procesorja pa je približno 78 odstotkov uporabnikov glasovalo, da bi raje imeli AMD procesor. LINK do testa TUKAJ. Kot vidite priljubljenost AMD procesorjev narašča, za Lenovo pa tako vemo, da so ravno to računalniki, ki so v EU najbolj priljubljeni in najbolj prodajani.

Kakovost materialov in izdelave sta pri ThinkPad-u na prvem mestu! Zanesljivost je zelo pomembna pravijo pri podjetju Lenovo, nekoč IBM.

Dodaj odgovor